dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

Grote brand in woonboot (met video)

19 oktober 2009

HENDRIK IDO AMBACHT - In de nacht van zondag 18 op maandag 19 oktober is rond 00:30 uur een grote brand ontstaan in een woonboot. Dit gebeurde aan de Rozand. De boot lag in jachthaven de Strooppot. De brandweer rukte met groot materieel uit om de brand te blussen. Er werden drie blusvoertuigen, een reddingsvoertuig en een blusboot ingezet.

Ook was er een boot van Rijkswaterstaat aanwezig. Na ongeveer drie kwartier tot een uur was de brand meester en kon de brandweer beginnen met nablussen. Van de woonboot is alleen het stalen casco over. De houten opbouw is volledig verbrand.

Omdat de boot niet bewoond werd, vermoeden brandweer en politie dat er bij de brand geen slachtoffers zijn gevallen. De brand was echter zo hevig dat het voor de brandweer niet mogelijk was om de woonboot binnen te gaan en de aanwezigheid van personen uit te sluiten. Daarom zal dit maandag 19 oktober in de loop van de dag door de brandweer en de Unit Forensische Opsporing van de politie worden onderzocht. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet duidelijk.

Video: Jeroen van Alten

Lees meer over:

brand brandweer Rozand Strooppot
Deel dit bericht met je vrienden!