dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

Drechtraad kritsch op ROM-D

15 oktober 2009

HENDRIK IDO AMBACHT -De Drechtraad is weer een stap dichterbij gekomen  met de ontwikkeling van de regionale ontwikkelingsmaatschappij de ROM-D. In haar vergadering bijeen is opnieuw een beslissing genomen  over de vorm en inhoud van de ROM-D die onder een nieuwe directeur zich moet voorbereiden op de ontwikkeling van bedrijventerreinen. Met de huidige economische crisis is dat beslist geen sinecure.

De Drechtraad bijeen had diverse op en aanmerkingen maar waren uiteindelijk het over de richting eens. Portefeuillehouder Antoin Scholten was blij met opmerkingen die geplaatst waren. Ook een motie door Groenlinks ingediend in diverse vormen kon hij waarderen. De discussie die daarover ontstond in de Drechtraad door het thema duurzaamheid werd door Scholten opgepakt en uitgelegd waardoor alle groepen zich tevreden gesteld waren. De motie werd daarom ingetrokken. Maar met de toezegging op zak waren de indieners toch tevreden.

Vanuit de lokale partijen was er een duidelijk kritisch geluid te horen waarbij men aangaf dat de dordtse Kil 4 wat hun betreft niet ondergebracht moest worden bij de ROM-D. Scholten gaf aan dat dit juist wel nodig was omdat dit voor verdere ontwikkeling nodig was om uitwisseling of een nieuwe stimulans vorm te geven.  Toch overtuigde hij de lokale Drechtsteden partijen niet die op dat onderdeel tegen stemden. De ROM-D kan nu weer aan de slag om de Drechtsteden  echt stedelijk te ontwikkelen.


De ontwikkeling van de Drechtraad zelf was het tweede deel van de avond voor alle raadsleden uit de Drechtsteden. Middels een aantal stellingen deed de Drechtraad aan zelfreflectie om als advies mee te gaan geven aan de commissie Scholten 2 die daar al een tijdje mee bezig is. In vier groepen werd er gewerkt aan de evaluatie die door de griffiers verder wordt uitgewerkt en als advies wordt meegegeven voor de ontwikkeling van de Drechtraad na de verkiezingen.

Lees meer over:

gemeente drechtsteden
Deel dit bericht met je vrienden!