dinsdag 18 januari 2022

Alles over Ambacht

Risicowijzer voor Hendrik-Ido-Ambacht

25 september 2009 (door Ad van Herk)

HENDRIK IDO AMBACHT - Burgemeester Jonker bereidt zich goed voor!

Burgemeester Herman Jonker hingt op vrijdag 25 september de risicowijzer van Hendrik-Ido-Ambacht op in zijn woning.
“Ik hoop het natuurlijk nooit mee te maken, maar als er dan toch iets gebeurt wil ik weten welke risico’s ik loop en wat ik kan doen om de schade zoveel mogelijk te beperken. De risicowijzer helpt mij daarbij. Er staat in hoe ik me op een ramp kan voorbereiden, maar ook wat ik moet doen of laten als er iets gebeurt. Ook is er in te vinden hoe ik zelf kleinschalige rampen kan voorkomen, zoals bijvoorbeeld brand en koolmonoxide in huis. Ik raad dan ook iedereen aan de risicowijzer aandachtig te lezen en daarna op een gemakkelijke plek op te hangen”, aldus burgemeester Jonker. “Bij mij wordt dat in mijn meterkast!”

Risicowijzer, resultaat van samenwerking
De overheid vindt het belangrijk inwoners te informeren over mogelijke risico’s in hun woon- en of werkomgeving. Daarom hebben alle gemeenten in de regio Zuid-Holland Zuid de handen ineengeslagen en een risicowijzer gemaakt.

Waardevolle informatie
De Risicowijzer is een brochure die de komende dagen wordt bezorgd bij alle huishoudens in de regio Zuid-Holland Zuid. Iedere gemeente heeft haar eigen versie met specifieke gemeentelijke informatie. In de Risicowijzer staat informatie over:
- welke risico’s er bestaan in de gemeente
- wat de overheid moet om rampen en ongevallen zoveel mogelijk te voorkomen
- wat de inwoners zelf kunnen doen om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op een mogelijke ramp

Lees meer over:

risicomanagement risicowijzer
Deel dit bericht met je vrienden!