zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Woon-zorgcomplex de Emmastaete geopend

22 september 2009 (door Hans Huisman)

HENDRIK IDO AMBACHT - Woningcorporatie Rhiant, zorgorganisatie De Blije Borgh en Het Gecoördineerd Ouderenwerk (GOW) hebben op maandag 21 september het nieuwe woon-zorgcomplex de Emmastaete in de wijk Oostendam, Hendrik-Ido-Ambacht geopend
Met de opening van de Emmastaete zijn wonen, welzijn en zorg op een bijzondere manier samengevoegd.

De samenwerking tussen de verschillende partijen is ontstaan uit de behoefte van bewoners om levensloopbestendig te wonen.
Woningcorporatie Rhiant heeft in de Emmasteate 30 levensloopbestendige woningen gebouwd en de Blije Borgh staat garant voor de zorgverlening. Het GOW organiseert het welzijnsaanbod gesubsidieerd door de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.

Activiteiten
Vanuit de Emmastaete worden verschillende welzijnsactiviteiten georganiseerd. De bewoners kunnen samen met buurtbewoners participeren in de activiteiten of een creatieve bijdrage leveren door zich aan te melden als vrijwilliger.

Service
In het gebouw zijn technische voorzieningen aangebracht om veiligheid, comfort en gemak te bevorderen. Het zorgdienstencentrum beschikt daarnaast over 24-uurs aanwezigheid van zorgpersoneel.

Lees meer over:

emmastaete
Deel dit bericht met je vrienden!