zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Opvoedingsondersteuning via Home Start Zwijndrechtse Waard

7 september 2009 (door Ad van Herk)

HENDRIK IDO AMBACHT -   Ieder gezin maakt wel eens een periode mee waarin het niet zo goed gaat. Meestal kan het zulke problemen zelf oplossen, maar soms kan een luisterend oor of een helpende hand bij praktische zaken een opluchting zijn. Hiervoor kunnen nu ook ouders en opvoeders uit Ambacht terecht bij Home Start. Het project Home Start dat al jaren in Zwijndrecht liep, gaat vanaf begin september verder als Home Start Zwijndrechtse Waard.

 

Nieuw in Hendrik-Ido-Ambacht
De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht speelde al enige tijd met de gedachte om een project als Home Start op te zetten, maar kan het project nu snel op de rails zetten, omdat zij gebruik kan maken van de faciliteiten van de buurgemeente, zoals het kantoor en de coördinator van Zwijndrecht.

Voorkomen beter dan genezen
Home Start is vooral bedoeld te voorkomen dat alledaagse problemen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. Home Start werkt met vrijwilligers. Zij stimuleren ouders hun kracht te (her)vinden om moeilijke situaties het hoofd te bieden waardoor zij weer grip krijgen op hun leven. Het vergroten van het zelfvertrouwen bij de ouders is een belangrijk doel. Ook worden gezinnen ondersteund bij het versterken van hun sociale relaties en aangemoedigd om efficiënt gebruik te maken van beschikbare diensten, voorzieningen en regelingen. Deze achterliggende gedachte van Home Start maakt het project zeer geschikt om vorm te geven aan het preventief jeugdbeleid van een gemeente.

 

Aansluiting bij andere projecten
Het project Home Start vindt aansluiting bij de andere lopende projecten van de gemeenten in de Zwijndrechtse Waard, zoals bij het Buitenschoolse Zorg en Advies Team en het project Zorg voor Jeugd.

Ieder gezin maakt wel eens een periode mee waarin het niet zo goed gaat. Meestal kan het zulke problemen zelf oplossen, maar soms kan een luisterend oor of een helpende hand bij praktische zaken een opluchting zijn. Hiervoor kunnen nu ook ouders en opvoeders uit Ambacht terecht bij Home Start. Het project Home Start dat al jaren in Zwijndrecht liep, gaat vanaf begin september verder als Home Start Zwijndrechtse Waard.

 

Nieuw in Hendrik-Ido-Ambacht
De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht speelde al enige tijd met de gedachte om een project als Home Start op te zetten, maar kan het project nu snel op de rails zetten, omdat zij gebruik kan maken van de faciliteiten van de buurgemeente, zoals het kantoor en de coördinator van Zwijndrecht.

 

Voorkomen beter dan genezen
Home Start is vooral bedoeld te voorkomen dat alledaagse problemen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. Home Start werkt met vrijwilligers. Zij stimuleren ouders hun kracht te (her)vinden om moeilijke situaties het hoofd te bieden waardoor zij weer grip krijgen op hun leven. Het vergroten van het zelfvertrouwen bij de ouders is een belangrijk doel. Ook worden gezinnen ondersteund bij het versterken van hun sociale relaties en aangemoedigd om efficiënt gebruik te maken van beschikbare diensten, voorzieningen en regelingen. Deze achterliggende gedachte van Home Start maakt het project zeer geschikt om vorm te geven aan het preventief jeugdbeleid van een gemeente.

 

Aansluiting bij andere projecten
Het project Home Start vindt aansluiting bij de andere lopende projecten van de gemeenten in de Zwijndrechtse Waard, zoals bij het Buitenschoolse Zorg en Advies Team en het project Zorg voor Jeugd.

Lees meer over:

thuishulp
Deel dit bericht met je vrienden!