zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Digitaal meldpunt Hendrik-Ido-Ambacht van start

3 september 2009 (door Ad van Herk)

HENDRIK IDO AMBACHT - Of het nu gaat om een losliggende stoeptegel, teveel onkruid op straat of problemen met de mol, voortaan kunnen meldingen aan de gemeente ook digitaal worden gedaan. Het digitale meldformulier staat op de gemeentelijke website, www.h-i-ambacht.nl. Aan de hand van enkele vragen over de melding wordt deze direct digitaal naar de juiste ambtenaar verstuurd.

En dat is tijdwinst. Er zit geen receptie of postkamer meer tussen, de melding komt direct bij de ambtenaar terecht die de melding ook in behandeling neemt. Het blijft mogelijk om een melding via de gebruikelijke kanalen te versturen, zoals telefoon, receptie, e-mail, post of fax. Ook in dat geval wordt de melding digitaal ingevoerd, maar het snelst en makkelijkst is dus om het voortaan via de website te doen.

Een bijkomend voordeel van de digitalisering van het meldpunt is dat de melding transparanter wordt. Iedere melding kan vanaf het moment dat deze wordt ingediend, via de website worden gevolgd. Zo kan op ieder moment worden ingezien wanneer de melding in behandeling is genomen en welke acties erop zijn ondernomen. Ook kan tijdens het hele proces op de behandeling worden gereageerd.

Meldingen die niet tot morgen kunnen wachten, kunnen nog steeds het beste via het vertrouwde telefoonnummer worden ingediend, (078) 684 32 80.

De gemeente wil met deze nieuwe digitale dienst de klantvriendelijkheid vergroten richting inwoners en organisaties in Hendrik-Ido-Ambacht.

Lees meer over:

meldpunt
Deel dit bericht met je vrienden!