dinsdag 18 januari 2022

Alles over Ambacht

Britt knipt haar haren af voor het goede doel

3 september 2009 (door Ad van Herk)

HENDRIK IDO AMBACHT - Afgelopen woensdag 2 september heeft Britt Snijders bij kapper Pons in Hendrik-Ido-Ambacht haar langen haren af laten knippen voor een goed doel.
 
Hieronder haar verhaal:
 
Hallo, ik ben Britt. Ik ben 10 jaar.
Ik laat mijn haar voor de 2e keer afknippen. Ik doe het voor een pruik. Waarom ik het doe? Ik doe het voor kinderen die geen haar hebben. De vorige keer hielp ik een meisje van 3jaar. Dat was in november 2006.En dat meisje was haar haar verloren door medicijnen. Zij kreeg die medicijnen omdat ze erg ziek was. Hierover heb ik na ongeveer 2 maanden een brief gekregen van de pruikenmakers.
Hoe kan je een pruik laten maken? Je haar moet ongeveer 25 cm lang zijn. En het moet zonder crèmespoeling gewassen zijn. Alle haarkleuren zijn goed en geverfd haar is ook goed. Het haar wordt het liefste gevlochten opgestuurd  omdat dan alle haren dezelfde kant op liggen.


Nu ga ik mijn haren opsturen naar stichting Haarwensen. Zij maken voor alle kinderen tot 18 jaar pruiken als zij kaal worden door medicijnen of door een andere ziekte.


Ik vind het belangrijk om mijn verhaal in de krant te vertellen omdat heel veel mensen niet weten dat je het op kunt sturen. Als iedereen die zulk lang haar heeft, het op zou sturen, zou er niet zo'n tekort zijn aan natuurlijk haar. Je kunt zonder moeite of zonder kosten een ziek kind helpen en dat vind ik heel erg belangrijk en goed.


Toen ik mijn haren voor de eerste keer af liet knippen, heeft mijn moeder gewoon in de gouden gids een adres opgezocht omdat zij het zonde vond om het zomaar in de prullenbak te gooien. Daarna heeft mijn nichtje haar haren ook laten knippen en opgestuurd. En nu mag ik het weer doen!

Foto: Cees van Meerten - FotoExpressie

Lees meer over:

goed doel
Deel dit bericht met je vrienden!