donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

SP zorgt voor uitbreiding ambulancezorg

26 augustus 2009

HENDRIK IDO AMBACHT - Naar aanleiding van vragen van de Zuidhollandse SP-Statenfractie moeten de regio's Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland Zuid de capaciteit van ambulances uitbreiden. Tot 2011 is de provincie verantwoordelijk voor het ambulancevervoer. In een meerjarenbegroting stond dat de provincie 'sober beleid' wil voeren, waardoor de SP aan de bel trok. Nu blijkt dat de deze twee regio's de uitbreiding nog moeten doorvoeren en dat er geld een jaar lang op de plank is blijven liggen.

 Statenlid Eva de Bakker (SP): “Het is erg jammer dat de provincie dit niet eerder heeft opgemerkt. Over de aanrijtijden van ambulances in het zuiden van de provincie hebben we verschillende klachten gekregen. Nu lijken deze gegrond, omdat de Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland Zuid hun capaciteit nog moeten doorvoeren. Gedeputeerde Staten moeten nu uitleggen hoe het kan dat dit een jaar lang niet is gebeurd en hoeveel geld onbenut is gebleven.” Daarnaast wil de SP weten wanneer de uitbreiding van de ambulances wel voltooid zal zijn.

Zie ook:

Lees meer over:

ambulance rijnmond sp zuid-holland
Deel dit bericht met je vrienden!