zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Hollands Glorie

31 juli 2009

Drechtsteden -Dat Dordrecht een toeristische stad is of op zijn minst voor toeristen aantrekkelijk mag duidelijk zijn. De oudste stad van Nederland heeft een flink aantal zaken die de moeite waard zijn. Dordrecht als evenenementensrtad is daar een uiting van. Dat dit geldt voor de regio Drechtsteden is minder bekend. Toch is er een trend aan het ontstaan van een groeiende recrecatie in het gehele gebied. Zwijndrecht heeft het internationale Beeldenpark langs de over, Sliedrecht het baggermuseum en zo zijn er meer zaken te noemen.


In het kader van Hollands Glorie is een werkgroep bezig met toerisme in de Drechtsteden. Men is er achter gekomen dat toeristen sinds 2004 11 % meer geld uitgeven. Daaronder zit een nieuw soort nomadische toerist. door de enorm gestegen verkoop van campers ziet men in toenenemnde mate steeds vaker verschijnen.

De werkgroep Hollands Glorie is daarom op zoek gegaan naar nieuwe plaatsen voor dit type toerist. Vooral de plekken langs het water, datgeen wat de Drechtsteden bindt, zijn de locaties waar onderzoek naar gedaan wordt. Daarbij komen locaties zioals plekken bij de waterbus in beeld. Maar ook locaties als de Baanhoekweg in Dordrecht, het beeldenpark in Zwijndrecht, de Schuttevaerkade in Sliedrecht, de Rietbaan in H-I-Ambacht en ook nog de loswal in Dordrecht en de buiten Kalkhaven.

Dat de animo groeit is zichtbaar op vele plekken en bleek recent wel in Zwijndrecht waar een groep kampeerders met caravan neerstreek  op het recreatiegebied de Oude Maas. Die plek is op dit moment alleen van toepassing voor dagrecreatie. De politie stuurde deze nomadische toeristen dan ook door naar een legale plek. Alhoewel er een kleine voorziening is op het gebied van sanitair mag men daar niet verblijven. Zo zijn er mogelijk nog meer locaties in de regio waar op een simpele manier iets te regelen valt voor kort recreren langs het water. Het was alvast creatief bedacht en misschien meteen een optie voor de Werkgroep Hollands Glorie omdat de locatie mooi ligt en je daar echt Hollands Glorie voorbij ziet varen van en naar de Dordtse zeehaven of verder Europa in.

Lees meer over:

toerisme
Deel dit bericht met je vrienden!