zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Radio 227 nu ook in Hendrik Ido Ambacht

24 juli 2009

HENDRIK IDO AMBACHT - De Nederlandse commerciële radiozender Radio 227 is nu ook te beluisteren in Hendrik Ido Ambacht! Sinds 7 juli j.l. is deze populaire zender, de enige 40+ easy-listening zender van Nederland met soms een tikkeltje (ondeugend) middle-of-the-road te beluisteren via het CAI-kabelnetwerk.. Hiermee wordt vooral aandacht gegeven m.n. aan de snel “vergrijzende” groep luisteraars van boven de 40 jaar.

Inmiddels is die groep ruim de 8,3 miljoen gepasseerd. “Voor deze groep is geen enkele muziekzender in Nederland te vinden”, aldus Look Boden, eigenaar van deze zender, “uit onder andere een gehouden onderzoek door Age-wise, een marketingbureau dat gespecialiseerd is in de 50-plusdoelgroep blijkt dat één op de twee 50+consumenten een zender zoekt die tussen licht klassiek en de hedendaagse pop ligt.

Een dergelijke zender bleek niet te bestaan omdat bijna alle populaire muziekzenders zich richten op de doelgroep 20-49 jaar. Onze zender blijkt de ideale invulling van dat gat te zijn. Het onderscheidt zich op vele fronten van de reeds bestaande zenders en is de ideale aanvulling voor de doelgroep boven de 40 jaar” aldus Boden.

Radio 227 presenteert hoofdzakelijk rustige en prettig in het gehoor liggende muziek hoofdzakelijk van voor de 90-er jaren met veel extra aandacht voor country, jazz, Nederlands, Duits en Frans product, maar ook voor de hedendaagse en nieuwe easy-listeningmuziek is ruimte gelaten! Radio 227 presenteert als bijzonder, in de avonduren tussen 20.00 en 22.00 uur “specials” voor de liefhebbers als “Giddy Up Country” een countryspecial met Ton Polderman, “Moonlight Serenade” en “Swing it out” specials met muziek uit de 30 – 40- en 50-er jaren met Derk van Dam e/o Leo Touw, “Muziek….en toch luister je even” met blues, doowop, oude Jazz e.d. met Paul van Gelder, “Stories” met verhalen en muziek van luisteraars met Peter van Velzen, “In de spiegel van de tijd” met alle nummer 1 hits over 120 jaar muziek met Look Boden, “The Memphis Flash” over het leven van Elvis met Fred van Veen en nog vele programma’s meer etc. Overdag is er over het algemeen non stop muziek te beluisteren.

Radio 227 is een ‘feel-good’zender en staat lijnrecht tegenover het dagelijkse radiogeweld dat in Nederland zo gewoon is geworden. Ze kent geen haast, geen stress, geen herrie en geen ellenlange nieuwsbulletins. De zender is in Hendrik Ido Ambacht via de kabel te beluisteren op 90.5 Mhz, maar ook wereldwijd via internet.

Lees meer over:

radio
Deel dit bericht met je vrienden!