woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

Diefstal door babbeltruc

22 juli 2009 (door Ad van Herk)

HENDRIK IDO AMBACHT - Een 84-jarige vrouw is slachtoffer geworden van een babbeltruc. Een vrouw belde aan bij de woning van de 84-jarige vrouw aan de Tesselschadestraat en vertelde dat ze van de thuiszorg was. De bewoonster liet haar binnen waarop de bezoekster met haar in gesprek ging. Toen de vrouw vertrokken was, ontdekte de 84-jarige vrouw dat ze een geldbedrag en haar pinpas kwijt was. Een buurtbewoonster had gezien dat er drie personen uit de woning kwamen. Vermoedelijk zijn de overige twee personen door de eerste vrouw binnen gelaten.


Vooral ouderen worden soms slachtoffer van babbeltrucs aan de deur. Meestal opereren de daders  in tweetallen. Terwijl de één van hen met de bewoner het huis inloopt, doorzoekt de ander de spullen in het huis. Laat daarom in principe geen vreemden binnen in uw huis; zeker niet met twee personen tegelijk. En als u dan naar binnen gaat om iets te pakken, bijvoorbeeld een glas water of wat kleingeld voor een collecte, laat dan de persoon buiten staan en doe de voordeur in de tussentijd dicht.

Lees meer over:

diefstal Tesselschadestraat
Deel dit bericht met je vrienden!