zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Jessica Stolk succesvol op British International Open 2009

13 juli 2009

HENDRIK IDO AMBACHT - De Ambachtse Taekwondoka Jessica Stolk heeft afgelopen zondag 12 juli deelgenomen aan de 12e British International Open 2009 in het K2 Leisure Centere in Crawley onder de rook van Londen Engeland. Met 450 deelnemers uit 9 verschillende Europese landen, een van de grote toornooien in Engeland

In de middag was het de beurt aan Jessica Stolk, actief in dames Junior A en B Klasse – 55 kg, moest gelijk in de A klasse haar eerste wedstrijd spelen tegen een deelnemer uit Engeland welke zij zeer knap met 10-9 wist te winnen. Ook Jessica Stolk speelt normaal in Nederland in de B klasse. De tegenstander van de volgende wedstrijd in de B klasse kwam niet opdagen zodat zij deze wedstrijd ook gewonnen heeft. Door deze resultaten wist Jessica Stolk zowel in de A als B Klasse de finale te bereiken. De finale partij in de A klasse tegen een Engelse was een zeer zware partij waarbij de tegenstander keer op keer de druk opvoerde waarbij de Taekowondoka uit Hendrik Ido Ambacht kranig stand hield maar uiteindelijk haar meerdere moest erkennen en haar finale partij verloor en een tweede plaats behaalde. Haar finale partij in de B klasse was een zeer spannende wedstrijd tegen een tegenstander uit Portugal welke van begin tot eind gelijk opging, wat resulteerde in een golden point, welke Jessica Stolk zeer knap wist te verzilveren en de eerste plaats behaalde. Een uitmuntende prestatie van Jessica Stolk.

De A klasse is overigens het hoogst haalbare niveau bij de taekwondo sport. Uiteindelijk behaalde Jessica Stolk een gouden en een zilver medaille. Een zeer knappe prestatie.

Lees meer over:

Taekwondo
Deel dit bericht met je vrienden!