zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Voorbereidingen zomerdag in volle gang

9 juli 2009

HENDRIK IDO AMBACHT - Op verzoek van de Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht organiseert het verenigingsleven van dit bruisende dorp sinds 2003, op de laatste zaterdag van augustus, de Zomerdag. Breed opgezet voor jong en oud met veel muziek, sport, spektakel, theater, humor, dans en gezelligheid. Oorspronkelijk opgezet als dag om de vele vrijwilligers in het zonnetje te zetten, maar gaandeweg uitgegroeid tot een groot feest voor inwoners van de gehele regio Zwijndrechtse waard en omstreken.
 
Nog steeds worden op de Zomerdag alle vrijwilligers door de gemeente op ludieke wijze bedankt voor hun betrokkenheid en inzet. Mede dankzij de bijzondere samenwerking tussen organisaties op het gebied van sport, cultuur en het jongerenwerk is de Zomerdag een feestelijk spektakel geworden waarmee de start van een nieuw sport en cultuurseizoen wordt gegeven en talloze verenigingen zichzelf presenteren.
 
Vorig jaar werd de Zomerdag volgens de politie door maar liefst 20.000 mensen bezocht. De grote publiekstrekker was volgens velen het spectaculaire Baxpop festival dat in 2007 voor het eerst ontstond vanuit een samenwerking tussen Stichting Dumas (Dock-03), De vrienden van het Baxpark, Stichting Cascade en vele vrijwilligers. Het massaal toegestroomde publiek genoot van 12.00 – 24.00 uur van een breed scala aan optredens van landelijk bekende theateracts, bands en DJ’s met aandacht voor regionaal talent.
 
De Zomerdag 2009 vindt dit jaar plaats op zaterdag 29 augustus en ook deze keer worden een aantal straten, het winkelcentrum De Schoof en het Baxpark omgetoverd tot een groot feestterrein met als belangrijk uitgangspunt de presentatie van alle plannen van de (sport)verenigingen en amateurgezelschappen voor het komend seizoen.
 
Overdag zijn er optredens voor jong en oud met o.a. Bertolf, Anny (zangeres Leaf), een surprise kinderact, Te Boven (Blof Tribute Band), NaP (Doe Maar Tribute Band) en de Ambachtse coverband Very-Us. De avond is voor de jeugd met optredens van DJ Gregor Salto en DJ Erick E met ondersteuning van MC Mo. De afsluiting wordt traditiegetrouw verzorgd door DJ Alano Tekashi.
 
Baxpop vindt plaats op het veld achter Sporthallen de Ridderhal en jongerencentrum Dock-03. Het festival is de gehele dag gratis toegankelijk.

Lees meer over:

festival zomerparkdag zomerdag
Deel dit bericht met je vrienden!