zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Stijlvol naar diploma-uitreiking

7 juli 2009

HENDRIK IDO AMBACHT - Na 6 jaar hardwerken stapten een groep vriendinnen bestaande uit Dominique Berger, Eva Coopmans, Annika Dekker, Inez van Herpen, Mariëlle Kock, Irene Maaskant en Cho-land Yuen onder aanvoering van Saffira Rijsdijk, niet op de fiets, maar bij Hollywoodachtige taferelen in een heuse Limousine voor hun laatste ritje naar het Walburg College.

Na een korte en vooral hilarische rit werden de meiden opgewacht op het schoolplein door familie, de schoolleiding bestaande uit de heer Coers (directeur) en mevrouw Spek-Blok (teamleider) en natuurlijk de locale paparazzi.

Onder het toeziend oog van de ouders en docenten werd het zo fel begeerde VWO diploma formeel uitgereikt en veelal emotioneel in ontvangst genomen. Afscheid nemen van een spannende periode en van medeklasgenoten viel zwaar. Allen hebben reeds een keuze gemaakt voor een universitaire vervolgstudie. Voor een aantal staat nog een spannende tijd te wachten omdat zij voor een “numerus fixus” studie hebben gekozen. Hierbij moet je eerst ingeloot worden om toegang te krijgen tot de gewenste studie.

Desgevraagd bleek dat deze heugelijke en onvergetelijke gebeurtenis, voor het leven, in het geheugen staat gegrift. Kortom ze waanden zich een moment “celebertys” van de Drechtsteden. Het duurde echter niet lang, de realiteit onder ogen ziende, dat men met uitbundig veel plezier terugkeek naar deze kortstondige “sterrenstatus” met een knipoog naar de toekomst.

Foto: Cees van Meerten

Lees meer over:

diploma
Deel dit bericht met je vrienden!