woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

Gemeenteraad unaniem akkoord met Perspectiefnota

7 juli 2009

HENDRIK IDO AMBACHT - De gemeenteraad ging gisteren unaniem akkoord met de Perspectiefnota en de Nota Strategische Aangelegenheden. In deze nota’s geven B&W de raad een beeld van de financiële situatie in de komende jaren en de prioriteiten die het college wil uitvoeren.

Zo heeft college de wens om met twee projecten uit de Structuurvisie aan de slag te gaan:  het scholencluster in Volgerlanden-Oost en de strip Cascade-De Schoof. CDA en SGP-CU constateerden dat voor het scholencluster al middelen zijn benoemd. CDA en SGP-CU hadden echter voor de strip De Schoof-Cascade geen financiële vertaling kunnen vinden. Ze zijn benieuwd voor het geld vandaan zal komen.

 Burgemeester Jonker beloofde voortaan zorgvuldiger met interviews om te gaan en te vragen om de tekst van interviews met hem vooraf in te zien. Hij deed deze toezegging vanwege de kritiek van SGP-CU op een recent interview met hem in het blad Binnenlands Bestuur. Jonker legde in het interview een relatie tussen de € 36 miljoen die de gemeente gaat investeren en de bezuinigingen die het college in het verleden heeft uitgevoerd. “Dat geld komt niet uit een soort bezuinigingsspaarpot, dat zal gewoon geleend moeten worden bij de bank en daar zal gewoon een fors bedrag aan rente over betaald moeten worden. En het heeft dus niets, maar dan ook helemaal niets te maken met welke bezuinigingen dan ook in het verleden”, aldus de SGP-CU. Volgens de burgemeester was de interviewer van Binnenlands Bestuur te selectief geweest in het aanhalen van zijn citaten.

Lees meer over:

gemeenteraad b&w
Deel dit bericht met je vrienden!