woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

Middeleeuws eindejaarsfeest op De Wijngaard

6 juli 2009

HENDRIK IDO AMBACHT - Afgelopen vrijdag 3 juli vierden alle leerlingen van De Wijngaard in De Volgerlanden, samen met hun ouders, grootouders en iedereen die ze verder uit hadden genodigd, en hun onderwijzeressen en onderwijzers, het eindejaarsfeest. Het feest had als thema ‘Middeleeuwen’.

Het feest werd om iets na 17:00 uur geopend door een heuse stadsomroeper die een ieder welkom heette. Na deze feestelijke start waren er voor alle kinderen spelletjes te doen, zoals ringsteken, slotgracht oversteken, springen op een springkussen, kastelen bouwen, kleurplaten maken, voetballen. Ouders konden hun kinderen aanmoedigen, onder het genot van een hapje en een drankje.
Ook was er een open podium waar iedere leerling op mocht treden. Het blijkt dat op De Wijngaard heel veel artiesten in spé zitten, want het podium was de hele avond bezet. Er werd gedanst, gezongen, gegoocheld, gejongleerd, en er vonden nog heel veel andere optredens plaats. Het was met name voor de ouders ontzettend leuk om te zien dat er met zoveel plezier door hun eigen kind en door alle andere kinderen werd opgetreden.

Ieder half uur was de stadsomroeper actief om het Rad van Fortuin te draaien. Daarbij waren veel, en heel bijzondere, prijzen te winnen. Bijna iedereen ging aan het eind van de avond met een prijs naar huis. Om 19:30 uur werd door alle kinderen een ballon opgelaten. Aan de ballon is een kaartje bevestigd. Het is nu spannend wie zijn kaartje thuisgestuurd krijgt, en waar vandaan. De leerling wiens ballon het verst is gekomen zal na de zomervakantie een prijs ontvangen.
Al met al een zeer geslaagde avond, die als een eerste voorbode van de zomervakantie kan gelden. Nog een weekje naar school, en dan is het zover!

Lees meer over:

basisschool cbs de wijngaard
Deel dit bericht met je vrienden!