zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Hendrik-Ido-Ambacht start gescheiden inzameling plastic afval

23 juni 2009

HENDRIK IDO AMBACHT -Sinds 2007 zorgt de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht er samen met afvalinzamelaar Netwerk voor dat plastic flessen en flacons apart kunnen worden ingezameld. De gemeente zet nu een stap verder door al het lege verpakkingsmateriaal te gaan scheiden. Wethouder Teunis Stoop ging op 19 juni mee met Netwerk tijdens de eerste inzamelingsronde in de wijk Krommeweg. Het gescheiden inzamelen van plastic afval zorgt ervoor dat minder plastic verpakkings-materiaal in de afvalverbrandingsovens verdwijnt. De CO2 uitstoot daalt daardoor. De gemeente wil op deze manier een bijdrage leveren aan het milieu.

Alle huishoudens hebben vorige week een brief ontvangen over het scheiden van plastic afval. Daarbij ontvingen ze een lijst met verpakkingsmaterialen die wel en niet gescheiden mogen worden. Ook zaten er een aantal plastic zakken bij die voor de inzameling moeten worden gebruikt. Nieuwe zakken kunnen binnen twee weken bij een aantal grote supermarkten gratis worden opgehaald.  

Afvalinzamelaar Netwerk haalt de zakken eenmaal per twee weken huis-aan-huis op. Het enige dat inwoners hoeven te doen is de volle zakken op tijd op straat zetten, vóór 7.30 uur. Dit moet bij de oranje markering, die op meerdere plekken in de gemeente op de stoep is aangebracht. De inzameling gebeurt per wijk op een andere dag. Ambacht is opgedeeld in drie wijken. Op www.h-i-ambacht.nl is te vinden wanneer er in welke wijk wordt ingezameld. 
 
Inwoners kunnen hun plastic verpakkingen ook bij een van de verzamelcontainers inleveren. Deze staan op de volgende locaties:
- Winkelcentrum de Schoof: de Schoof – Graaf Willemlaan
- Winkelcentrum Krommeweg: Avelingen – Louwersplein
- Winkelcentrum Reeweg: Reeweg
- 123 Koopcentrum: Dorpsstraat (nabij Super de Boer, Hans van Holsbergen en Blokker)
- Volgerlanden: nabij Plusmarkt
- Milieustraat Noordpolder
Tot voor kort konden inwoners hun plastic flessen en flacons kwijt in speciaal voor dit doel omgebouwde glasbakken. Deze zijn met de komst van de verzamelcontainers verwijderd. Het is niet de bedoeling dat plastic afval in de normale glasbak wordt gedeponeerd. 

Het startsein van het ‘huis-aan-huis’ inzamelen van plastic afval werd eerder al gegeven door de kinderen van drie basisscholen, die in het kader van de wedstrijd ‘plastic afval inzamelen’ in totaal 520 kg plastic afval ophaalden. ‘Ik heb veel waardering voor het enthousiasme waarmee de kinderen aan de wedstrijd hebben meegedaan. Ik hoop dat dit enthousiasme ook op de ouders overslaat,’ aldus wethouder Stoop. 

Zie ook:

Lees meer over:

milieu afvalscheiding
Deel dit bericht met je vrienden!