vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Recordaantal ingevorderde rijbewijzen bij verkeerscontrole op A16

15 juni 2009

HENDRIK IDO AMBACHT - Bij een gezamenlijke verkeerscontrole door het Verkeershandhavingsteam van de Politie Zuid-Holland-Zuid, het Korps Landelijke Politiediensten en de Regionale VeiligheidsOndersteuning is zaterdag 13 juni een recordaantal van 40 rijbewijzen ingevorderd.

De politie controleerde zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur op de snelweg A16 ter hoogte van Hendrik-Ido-Ambacht. Met behulp van een laser werd de snelheid van de weggebruikers in de gaten gehouden. Van de ongeveer 700 gecontroleerde bestuurders reden er 117 harder dan de op dat deel van de A16 toegestane maximum snelheid van 100 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 193 km per uur.
De politie controleert regelmatig op snelheid aangezien dit één van de belangrijkste oorzaken is van het aantal verkeersongevallen. Eveneens is het een grote irritatiebron van andere weggebruikers waardoor de agressie in het verkeer toeneemt.

Belangrijke criteria voor de politie om regelmatig te controleren op snelheidsovertredingen. Zaterdag bleek dit maar weer eens de moeite waard toen 40 rijbewijzen werden ingevorderd aangezien de bestuurders van deze voertuigen de maximum snelheid met minimaal 50 km per uur overtraden. Vanaf 50 km per uur heeft de politie de mogelijkheid om het rijbewijs van de bestuurder in te vorderen. Het rijbewijs wordt opgestuurd naar de officier van justitie die beslist of en wanneer de bestuurder zijn rijbewijs terug krijgt.

Diverse andere verkeersovertredingen als niet handsfree bellen, rijden zonder rijbewijs en rijden onder invloed werden zaterdag 13 juni eveneens bekeurd. In totaal schreef de politie, buiten de ingevorderde rijbewijzen, nog eens voor ruim 15.000 euro aan boetes uit.

Lees meer over:

A16 politie snelheidscontrole
Deel dit bericht met je vrienden!