zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Beginnende bestuurders onder invloed achter het stuur

15 juni 2009

HENDRIK IDO AMBACHT - Tijdens verschillende routinecontroles in de nacht van vrijdag 12 juni op zaterdag 13 juni zijn drie beginnend bestuurders aangehouden die met een slok op achter het stuur zaten. Een 33-jarige beginnend bestuurder uit Dordrecht werd aangehouden aan de Voorstraat, toen een promillage van 0,92 werd gemeten. Hij bleek in het verleden al vaker onder invloed te hebben gereden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Ook een 19-jarige man uit Dordrecht die met zijn auto over de Wijnstraat reed had te veel gedronken. Met een promillage van 1,0 had hij als beginnend bestuurder vijf keer zoveel gedronken als is toegestaan. Ook zijn rijbewijs werd ingenomen. In Hendrik-Ido-Ambacht ging eveneens een beginnend bestuurder in de fout. De 24-jarige man uit Dordrecht bleek met een promillage van 1,0 ook vijf keer zo veel te hebben gedronken als is toegestaan. Ook hij moest daardoor zijn rijbewijs inleveren.

Voor jongere en minder ervaren bestuurders geldt met een maximum toegestaan promillage van 0,2 een strengere alcohollimiet dan voor meer ervaren bestuurders. Juist deze groep heeft een hoge kans op een ongeluk. Uit onderzoek blijkt dat jongere en minder ervaren bestuurders al bij een alcoholpromillage vanaf 0,2 promille sneller een gevaar op de weg kunnen zijn.

Lees meer over:

rijden onder invloed politie
Deel dit bericht met je vrienden!