donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

Ex-Fairmountspeler Dexter Esajas wint met Nederlands Team U18, 1e Summer League U23 game

8 juni 2009

HENDRIK IDO AMBACHT - Op 6 en 7 juni j.l. werd een start gemaakt met de Summer League U23 (23 & Under ) waaraan acht clubs uit de FEB Eredivisie deelnemen. Om de nationale teams op niveau te brengen is voor het eerst gekozen voor deelname met twee teams, te weten: het U18 en het U20 Nederlands Team. In beide teams spelen jongens die vanuit de regio- en rayonselectie doorgeselecteerd zijn of uit de eredivisie zijn gekozen. Gezien het feit dat er nog geen beslissing is genomen over de uiteindelijke selectie voor het E.K. 2009, wordt er regelmatig gespeeld in wisselende samenstelling met de laatste 20 kandidaten voor de 12 selectieplaatsen.
 Er wordt in de Summer League U23 met twee poules van 5 teams gespeeld. Het U18 Nederlands Team speelt samen met EclipseJet MG Amsterdam, Rotterdam Challengers, Zorg en Zekerheid Leiden en Landstede Basketbal Zwolle.

Op 21 juni zal de halve finale in Amsterdamse Apollohal plaatsvinden, waarna de spectaculaire finale op zondag 28 juni in de Rotterdamse Sporthal Alexander zal zijn. Vorig jaar heeft Dexter Esajas met zijn ploeg Eredivisieploeg West- Brabant Giants de spannende finale tegen Leiden gewonnen.

Dexter heeft met zijn deelname aan de eerste twee wedstrijden in poule A een goede indruk gemaakt. Verdedigend speelde hij in beide wedstrijd een prima pot, maar hij moet zich aanvallend nog meer laten gelden. In de wedstrijd tegen Landstede uit Zwolle bleek dat de jonge ploeg van bondscoach Tree, door de harde verdediging de sterke ploeg van Landstede op afstand wist te houden. Leiden staat bekend om haar grote en sterke insite- spel met hele goede schutters. In de eerste helft wist het Nationaal Team de voorsprong te behouden en zij bouwden deze heel snel uit naar 18 punten in de derde kwart. In de vierde kwart wist Landstede even langzij te komen, maar door aanhoudend sterk spel kon het U 18 team de zege binnenhalen (68-99). Op zondag 14 juni speelt het Nederlands Team U 18 om 11.00 uur tegen Amsterdam en om 17.00 uur tegen Rotterdam Challengers in topsportcentrum Almere. Mocht het team de finale halen, dan spelen zij . FINALE - Zondag 28 juni
Locatie: Sporthal Alexander, Rotterdam. Dexter hoopt dan nog bij de selectie te zitten voor een ticket naar het E.K.

Lees meer over:

fairmount basketbal
Deel dit bericht met je vrienden!