vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Gemeenteraad onder voorwaarden akkoord met Containerterminal

3 juni 2009

HENDRIK IDO AMBACHT - Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 2 juni heeft de VVD-fractie twee keer een wijzigingsvoorstel ingediend.
De eerste wijziging werd ingediend tijdens de behandeling van het besluit van het Drechtstedenbestuur om in te stemmen met de komst van een containerterminal in de polder Nieuwland in Alblasserdam. Deze polder ligt tegenover de Noordoevers, waar de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht over enkele jaren tot woningbouw wil overgaan.
Het college heeft namens de raad een conceptbrief die namens de raad en het college wordt verstuurd naar het Drechtstedenbestuur. In de brief staat een “ja, mits”. Het “mits” betreft een aantal randvoorwaarden en de uitkomst van nog te verrichten onderzoeken. “Wanneer gegevens anders blijken te zijn dan nu wordt voorzien, zullen wij ons nader beraden over onze nu geuite standpunten”, zo eindigt de brief.

Grotere broek
Tijdens de behandeling kwam de VVD met een viertal tekstvoorstellen waarvan er drie door het college en de raad werden overgenomen.
Het CDA (Ad Dogger) ageerde tegen het “ja, mits” van de brief en vond dat de wethouder best een wat grotere broek aan had kunnen trekken en veel te vroeg “op zijn rug liggen” . Hij verwees hierbij naar de gemeente Barendrecht, waar het college protesteerde tegen een mogelijke CO2-opslag. Dogger verwees ook naar de “kloeke” opstelling van de gemeenteraden van Alblasserdam, Papendrecht en Zwijndrecht. Hij verbaasde zich over de volgzame houding van de Ambachtse raad. De CDA-er refereerde hierbij naar de opstelling van de gemeenteraad ten aanzien van de ROM-D.
Uiteindelijk werd de brief unaniem -inclusief het CDA- door de gemeenteraad onderschreven.

Lees meer over:

gemeenteraad noordoevers
Deel dit bericht met je vrienden!