zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Elson geeft regionale clinic bij B.V. Fairmount

2 juni 2009

HENDRIK IDO AMBACHT - “Ik vind jullie club leuk, de sfeer is goed en dat is een goede basis om iets moois te laten groeien”

Elson: “Wat jongelui moeten begrijpen is dat, als je op een hoger niveau wilt presteren, jij jezelf optimaal moet oppeppen voor een training. Ongeacht of je de training wel of niet saai zou kunnen vinden. Ik heb bijvoorbeeld, toen ik in Spanje stage liep, geleerd waarom het belangrijk is om bepaalde vaardigheden te oefenen. Zo moest ik vaak met een bal domweg 50 x met de rechterhand en 50 x met de linkerhand tegen de muur tikken met de bal. Soms met twee ballen tegelijk en soms met een andere speler die dan de bal weer opving als ik deze tegen de muur moest werpen. Dikwijls denk je dat een oefening niet juist is, maar geloof mij dat alle oefeningen die je tijdens een training doet nuttig kunnen zijn voor bepaalde skills die je later een keer uitvoert. Die kan de coach je niet leren, maar je kunt die jezelf eigen maken. Geen enkele trainer leert je basketballen. Dat doe je zelf. De coach kan er voor zorgen dat hij/zij je corrigeert als je een oefening anders doet, maar uiteindelijk door veel te oefenen word je één met je bal. De basis voor veel oefeningen is conditie. Dat betekent dat je nu al een hele goede conditie moet opbouwen voor het aankomend seizoen. Hoe beter de conditie, hoe minder blessures. Dus lopen maar……..”

Na het Basketbal Event van 20 mei j. l. beloofde Elson om nog eens langs te komen bij B.V. Fairmount. Buiten alle verwachtingen in was hij er op de volgende training en heeft toegezegd dat hij dinsdag 2 juni a.s. een gasttraining zal geven. Elke basketballer/ster uit de regio vanaf U16 is hierbij welkom en deelname is gratis. De clinic vangt aan om 19.30 uur. Afhankelijk van de grootte van de groep zal overwogen worden of er donderdag 4 juni een tweede clinic volgt. Basketbalspelers/sters kunnen zich voor meer info wenden tot: www.bvfairmount.nl

Lees meer over:

fairmount basketbal
Deel dit bericht met je vrienden!