dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

Breakfastrun in aantocht

21 april 2009

HENDRIK IDO AMBACHT - Op donderdag 30 april is het weer zover, voor de 4e keer organiseert Oranjevereniging Wilhelmina-Juliana op Koninginnedag de Breakfast Run. Dit sfeervolle en unieke loopevenement, met een geijkt parcours door het mooie en gezellige Hendrik-Ido-Ambacht, zal ’s ochtends om 06:00 uur starten bij het Cultureel Centrum Cascade. U kunt kiezen uit drie disciplines, te weten hardlopen, Nordic Walking en sportief wandelen. Genoeg reden dus om de loopschoenen aan te trekken! Als afsluiting is er gratis deelname aan het Oranjeontbijtbuffet vanaf 07:30 uur in Cultureel Centrum Cascade.

Jan Schram, 3-voudig winnaar 10 km. Prestatieloop categorie mannen 50+ over de Breakfastrun. (zie foto)
 
Al jaren leefde binnen de Oranjevereniging het idee om naar analogie van New York op Koninginnedag in Hendrik Ido Ambacht een Breakfast Run te organiseren. Als 50-plusser liep ik in 2007 samen met Anne Zijderveld op. Ruim een kilometer voor de finish liep Anne van mij weg en passeerden wij beiden, zij op mij vooruit, de finishlijn na ruim 43 minuten en als eerste in onze categorie. Op deze plaats zijn wij beiden 3 jaar achtereen geëindigd met dit verschil, dat zij steeds harder is gaan lopen en ik langzamer. Als voorzitter van de Oranjevereniging 
ben ik trots op de organisatoren en medewerkers van de Breakfast Run. Dit evenement zal over enkele jaren landelijke bekendheid genieten. 
 
Runnersworld Dordrecht
Runnersworld Dordrecht stelt voor de deelnemers aan de Breakfastrun prijzen beschikbaar in de categorie hardlopen. De deelnemers die het erepodium weten te halen kunnen rekenen op één van de cadeaubonnen die door ondernemer Jurgen Holling beschikbaar zijn gesteld. Runnersworld is tijdens de Ambachtse Breakfastrun op 30 april a.s ook aanwezig met een stand, waarbij diverse kleding te koop zal zijn. Speciaal voor Koninginnedag kunnen er ORANJE functionele- en ademende loopshirts worden aangeschaft voor de aanbiedingsprijs van Euro 15,=.

Health City Zwijndrecht
Health City Zwijndrecht stelt voor de deelnemers aan de Breakfastrun prijzen beschikbaar in de categorieën hardlopen mannen 50-plus en vrouwen 40-plus en Nordic Walking mannen en vrouwen. De deelnemers die ook hier het erepodium weten te halen, kunnen rekenen op gratis fitness-abonnementen die door Elmar Brouwer van Health City beschikbaar zijn gesteld.

Nog even alle gegevens op een rijtje:
30 april Koninginnedag - 4e Ambachtse Breakfast Run

Hardlopen (prestatieloop)
- Mannen: 18 tot 50 en 50+
- Vrouwen: 18 tot 40 en 40+
- Afstand: 10 km
- Starttijd: 06:30 uur
- Prijzen te winnen

Nordic walking (prestatie- en recreatieloop)
- Afstand: 10 km prestatieloop / 6,3 km recreatieloop
- Starttijd: 06:00 uur

Sportiefwandelen (kinderen alleen o.l.v. ouder of voogd)
- Afstand: 6,3 km
- Starttijd: 06:10 uur
- Onder supervisie van atletiekvereniging AAA uit Albasserdam

- Na afloop gratis deelname aan het Oranjeontbijtbuffet vanaf 07:30 uur
Kijk voor meer informatie op onze website: www.breakfastrun.nl

Deel dit bericht met je vrienden!