woensdag 19 januari 2022

Alles over Ambacht

Roze zaterdag na verkeerscontrole op A16

20 april 2009

HENDRIK IDO AMBACHT - Bij een gezamenlijke verkeerscontrole door het Verkeershandhavingsteam van de Politie Zuid-Holland-Zuid, het Korps Landelijke Politiediensten en twee motorrijders van de Regionale VeiligheidsOndersteuning zijn zaterdag 34 rijbewijzen ingevorderd.  Eveneens werd voor ruim 9800 Euro aan boetes geïncasseerd.

De politie controleerde zaterdag vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur op de snelweg A16 ter hoogte van Hendrik-Ido-Ambacht. Met behulp van een laser werd de snelheid van de weggebruikers in de gaten gehouden. 98 bestuurders reden harder dan de op dat deel van de A16 toegestane maximum snelheid van 100 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 198 km per uur.

De politie controleert regelmatig op snelheid aangezien dit één van de belangrijkste oorzaken is van het aantal verkeersongevallen. Eveneens is het een grote irritatiebron van andere weggebruikers waardoor de agressie in het verkeer toeneemt. Belangrijke criteria voor de politie om regelmatig te controleren op snelheidsovertredingen. Zaterdag bleek dit maar weer eens de moeite waard toen 34 rijbewijzen werden ingevorderd aangezien de bestuurders van deze voertuigen de maximum snelheid met minimaal 50 km per uur overtraden.

Vanaf 50 km per uur heeft de politie de mogelijkheid om het rijbewijs van de bestuurder in te vorderen. Het rijbewijs wordt opgestuurd naar de officier van justitie die beslist of en wanneer de bestuurder zijn rijbewijs terug krijgt.  Diverse andere verkeersovertredingen als het niet handsfree bellen en het rijden zonder rijbewijs werden zaterdag 18 april eveneens bekeurd. In totaal schreef de politie, buiten de ingevorderde rijbewijzen, nog eens voor ruim 9800 Euro aan boetes uit.  Ook in de komende tijd zal de Politie Zuid-Holland-Zuid regelmatig blijven controleren op snelheid om zo de veiligheid in het verkeer te verhogen!

Lees meer over:

A16 politie snelheidscontrole
Deel dit bericht met je vrienden!