dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

Lennard den Boer wint Ten Raede Schaaktoernooi

20 april 2009

HENDRIK IDO AMBACHT / ALBLASSERDAM - De 18-jarige Lennard den Boer uit Hendrik-Ido-Ambacht is winnaar geworden van het vierde Ten Raede Schaaktoernooi. Zijn leeftijdgenoot Pieter Modderkolk bekroonde zijn 'thuistoernooi' in Alblasserdam met de tweede plaats.
Beide jeugdtalenten behaalden 5,5 punt uit 7 partijen. Dat deed ook de meer ervaren Bert Terlouw uit Bleskensgraaf. Omdat Den Boer gedurende het toernooi de sterkste tegenstanders had ontmoet, werd hij eindwinnaar.
Hij werd in een rechtstreeks duel weliswaar verslagen door Pieter Modderkolk, maar die verloor op zijn beurt zeer verrassend van Jack de Ruijter.

Het toernooi werd voor het eerst in Landvast gespeeld. De deelnemers hadden tijdens de partijen geen oog voor het fraaie uitzicht vanuit de Panoramazaal op de jachthaven van Alblasserdam, maar tussen de bedrijven door werden tal van complimenten gegeven over de prachtige accommodatie. De organiserende schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam, die dit jaar 50 jaar bestaat, hoopt dan ook dat hoofdsponsor Ten Raede dit evenement blijft steunen.

Foto: Tom van Bokhoven

Lees meer over:

schaken
Deel dit bericht met je vrienden!