woensdag 19 januari 2022

Alles over Ambacht

Van Woerkom plaatsvervangend Teamchef Zwijndrechtse Waard

16 april 2009

HENDRIK IDO AMBACHT - Inspecteur van politie Mirjam van Woerkom start 18 april 2009 als plaatsvervangend Teamchef Zwijndrechtse Waard. Zij neemt de plaats in van Dirk van de Pest, die na ruim zeven jaar binnen de Politie Zuid-Holland-Zuid een nieuwe functie aanvaardt.

Van Woerkom is vanaf 1990 werkzaam bij de politie en heeft diverse functies doorlopen. Ze startte als aspirant bij de gemeentepolitie Rotterdam, ging daarna naar de gemeentepolitie Gorinchem en bekleedde binnen het district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden diverse functies. Haar laatste functie was die van coördinator Surveillancedienst in het district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden.

Van Woerkom wil in haar nieuwe functie veel investeren in de inwoners van Zwijndrecht en Heerjansdam, om, nog meer plegers van misdrijven op te pakken. Zo had de Zwijndrechtse Waard de eerste maanden van dit jaar te maken met een golf woninginbraken. Mede dankzij extra inzet van capaciteit, maar nog belangrijker: de tips van bewoners, konden er diverse daders worden aangehouden en werd het aantal woninginbraken sterk gereduceerd. Mirjam van Woerkom doet ook een beroep op inwoners als het gaat om het voorkómen van misdrijven, bijvoorbeeld voor diefstallen aan en uit auto’s. De plaatsvervangend teamchef roept inwoners op om waardevolle spullen, die zichtbaar) in uw voertuig liggen, uit de auto te halen. Maak het de dieven moeilijk, is haar motto.

Van Woerkom vraagt inwoners de politie te (blijven) bellen ze iets verdachts zien. Bij spoed 112, bij minder spoedeisende zaken 0900-8844 en als het noodzakelijk is om anoniem te blijven 0800-7000.

Wie de nieuwe plaatsvervangend teamchef wil ontmoeten, kan op zaterdag 18 april van 11.00 – 16.00 uur langskomen op de open dag van de politie in Zwijndrecht aan de Burgemeester de Bruïnelaan 73 te Zwijndrecht. Op deze dag worden daar geen aangiftes opgenomen, maar is iedereen welkom voor een kennismaking met Mirjam van Woerkom en haar Zwijndrechtse collega’s.

Lees meer over:

politie
Deel dit bericht met je vrienden!