dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

DVS C1 zaalkampioen

15 april 2009

HENDRIK IDO AMBACHT - De laatste wedstrijd van DVS'69 C1 op zaterdag 23 maart 2009 van het het zaalseizoen was ook tegelijk de beslissende voor het kampioenschap in deze spannende competitie; de winnaar van deze wedstrijd zou kampioen zijn en bij een gelijkspel zijn er 3 (!) kampioenen aangezien dan ook Maassluis hetzelfde puntenaantal heeft.

De sfeer voor de wedstrijd zat er goed in, de koppies stonden gespannen en de tribunes zaten vol, want ook van DVS kant waren er veel supporters. Meteen vanaf het fluitsignaal zat de vaart er goed in, na 2 minuten was het al 1-1 en het spel golfde op en neer. Na de 2-1 en 2-2 volgde het eerste deel van de “one man show” van de scheidsrechter: hij vond het nodig om RWA opzichtig te helpen en RWA kon hierdoor uitlopen naar een 4-2 voorsprong.
DVS liet zich gelukkig niet uit het veld slaan, bleef goed spelen en 5 minuten voor rust zorgde Tomas voor de belangrijke aansluitingstreffer, 4-3 bij rust. Na rust bleef DVS zeer goed en geconcentreerd spelen en via 4-6 werd het 6-9 met nog 7 minuten op de klok. RWA kon de stand weer gelijk trekken, 9-9.

De gemoederen waren inmiddels al behoorlijk opgelopen, maar DVS bleef bewonderenswaardig overeind, en 1 minuut voor tijd scoorde Mandy de 10-9 voor DVS.  De rest van de wedstrijd laat zich al bijna raden; de negende man van RWA deed zijn werk, een minuut is een zeer rekbaar begrip en dus mocht RWA de stand weer gelijktrekken, 10-10. Hoewel het natuurlijk leuker is om te winnen en alleen kampioen te worden, kunnen we rustig stellen dat dit gelijkspel al een overwinning is. Alle lof naar de spelers en speelster van C1 die een zeer goede wedstrijd gespeeld hebben.

Scores: Tomas 3, Thije 2, Mandy 2, Miranda, Dolany en Jesse.

Lees meer over:

korfbal dvs'69
Deel dit bericht met je vrienden!