vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

DVS kondigt jubileumjaar aan

15 april 2009

HENDRIK IDO AMBACHT - Voorafgaand aan de selectiewedstrijden van DVS’69 was er een festiviteit op het sportveld van de korfbalvereniging. Ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van de club werd de nieuwe “verenigingsvlag” onthuld, dat mede door Stolk Staal mogelijk is gemaakt. DVS voorzitter Ruinard bedankte in “het officiële gedeelte” onder meer oprichters, sponsoren, huidige & oud bestuursleden, en de talrijke vrijwilligers, die het mogelijk maken dit jubileum te vieren. Ook stond hij stil dat DVS nog immer de thuishaven is van stichting TOPFIT, een samenwerkingsverband met de Wandelsport “Oostendam”. Naast het organiseren van de Avond Wandel Vierdaagse in H-I-Ambacht heeft de stichting tot doel sportieve activiteiten te ontplooien om de Ambachters in beweging te krijgen.

 Showband Sandido luisterde het geheel op met feestelijke muziek. Het was de eerste officiële aankondiging van het 40 jarig jubileum van Ambachts enige korfbalclub. Het jubileum gaat vanaf 17 juni middels tal van festiviteiten van officieel start.

 Na de festiviteiten speelden de selectieteams de eerste wedstrijden na de zaalcompetitie. DVS-2 staat in de middenmoot en DVS-1 staat derde.

DVS-2 boekte een knap gelijkspel tegen hoogvlieger Olympia-2. DVS had lang het initiatief en had zeker zicht op de overwinning! Vooraf gezien had de ploeg voor een gelijkspel getekend.

DVS-1 trad aan tegen koploper ONDO en leek, ondanks de 1-0 voorsprong, lange tijd  kansloos (1-4). Toch knokte DVS zich via zorgvuldige combinaties terug in de wedstrijd (7-7), zodat een spannende slotfase ontstond. De bezoekers toonden aan waarom ze bovenaan stonden en enkele individuele acties brachten de beslissing (7-10).

De uitslagen

DVS 1 - ONDO 1 7-10
DVS 2 - OLYMPIA (s)2 9-9
Nieuwerkerk 8 - DVS 4 10-4
NIO B1 - DVS B1 6-12
DVS Bm 2 - Albatros BM 4 4-7
DVS VBM 3 - Oranje Nassau BM 1 0-9
Albtros C1 - DVS C1 3-11
ADO C1 - DVS CM 2 6-2
Maassluis CM 2 - DVS VM 3 6-2
DVS D1 - PKC/LB D4 3-9
DVS E1 - Kinderdijk E2 strafw 10-5 1-3
DVS E2 - PKC/ LB E 5 strafw 5-9 1-7
DV F1 - Albatros F5 strafw 28-15 9-0

Lees meer over:

korfbal dvs'69
Deel dit bericht met je vrienden!