dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

De Volgerlanden bouwt gestaag door

9 april 2009

HENDRIK IDO AMBACHT - De stuurgroep en de ontwikkelaars in De Volgerlanden maken afspraken om de bouwstroom op gang te houden in de grootste nieuwbouwlocatie van de Drechtsteden.  Naar verwachting worden er dit jaar 350 woningen opgeleverd (waarvan ongeveer 120 sociale woningen) en zijn er eind van het jaar 500 nieuwe woningen in aanbouw (waaronder 150 sociale woningen). Dit is ten minste 30 % minder dan gepland. Wethouder Marcel Doodkorte: ‘Ook wij merken dat consumenten nu wat terughoudender zijn om een huis te kopen. Met stimuleringsmaatregelen en maatwerk proberen we met de ontwikkelaars om de bouwstroom op gang te houden. Dat is goed voor het imago van het plangebied. Voor de huidige bewoners willen we alle voorzieningen graag snel realiseren. En voor kopers is het een hele geruststelling als ze weten dat het huis dat zij op het oog hebben snel in aanbouw gaat”.

Afgelopen jaar was de hoogste woningbouwproductie tot nu toe in De Volgerlanden. Met 673 opleveringen in 2008, waarvan 302 in het sociale segment, staat de teller per 1 januari 2009 op 2262 opgeleverde woningen van de in totaal 4800 woningen. De stagnatie op de woningmarkt is ook merkbaar in De Volgerlanden. Een vertraging is onvermijdelijk. Er is overleg met de regio Drechtsteden over maatregelen, omdat de voortgang van De Volgerlanden van belang is voor de hele regio.

Per bouwproject bespreekt de stuurgroep De Volgerlanden met de ontwikkelaars zoals Bouwfonds Ontwikkeling, VOC en Gebroeders Blokland hoe de bouw op gang kan blijven. De kwaliteit staat daarbij niet ter discussie. Soms ligt de oplossing in het opdelen van een project in kleinere delen of worden appartementen doorverkocht aan een belegger. Op die manier wordt de voorverkoopdrempel sneller gehaald zodat er gebouwd kan worden. De belangstelling voor de sociale woningen in De Volgerlanden is onverminderd groot. 

Lees meer over:

woningbouw de volgerlanden
Deel dit bericht met je vrienden!