woensdag 2 december 2020

Alles over Ambacht

Hendrik-Ido-Ambacht wint prijs 'beste PKVW-project 2008'

23 februari 2009

HENDRIK IDO AMBACHT - Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) heeft de prijs 'Beste Politiekeurmerk Veilig Wonen project 2008' toegekend aan de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een gemeente die een voorbeeldfunctie heeft vervuld bij de invoering van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW).

Naast de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht waren de genomineerde gemeente Overbetuwe (Westeraam, deelplan Lingebuurt in Elst) en Kerkrade (Erensteinerveld). Drie verschillende projecten, maar allemaal met dusdanige (veiligheids)kwaliteiten en inzet van betrokken partijen dat zij duidelijk onderscheidend zijn ten opzichte van de andere inzendingen.

Verantwoording
De jury meent dat de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht met de wijk De Volgerlanden het beste heeft aangetoond hoe het PKVW een integraal onderdeel is van het gemeentelijk stedenbouwkundig ontwerp. Tot en met 2008 zijn er slechts vier inbraken geweest in de wijk De Volgerlanden in de afgelopen drie jaren. De veiligheidsbeleving in de winnende wijk is 100% en dat vindt de jury een zeer sterke prestatie voor een wijk van deze omvang. Daarnaast heeft de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht kunnen aantonen hoe zowel op kleine als op grote schaal zij de samenwerkingspartners motiveert, betrekt en scherp houdt om onder het PKVW te bouwen. Tot slot noemt de jury het beheer van de eisen van het keurmerk ook ver na certificering van de woningen, zodat de wijk ook in de toekomst veilig, schoon en prettig blijft.

Prijsuitreiking
Op 20 februari 2009 heeft Goof de Vor, namens de directie van het CCV de prijs van 5.000 euro uitgereikt aan Marcel Doodkorte, projectwethouder De Volgerlanden. De feestelijke bijeenkomst heeft plaatsgevonden in de Sophiahal die midden in de nieuwbouw wijk De Volgerlanden ligt. De genomineerde projecten van de gemeente Overbetuwe en de gemeente Kerkrade hebben een prijs ter waarde van 1.000 euro ontvangen als stimulans om door te blijven gaan met het onder de aandacht brengen van veilig wonen in de eigen gemeente.

pkvw pkvw
pkvw pkvw

Deel dit bericht met je vrienden!