woensdag 2 december 2020

Alles over Ambacht

Tandem Support organiseert Special Olympics

19 februari 2009

HENDRIK IDO AMBACHT -Stichting Tandem Support uit Hendrik-Ido-Ambacht organiseert voor de tweede maal de Special Olympics Regionale Spelen.

Voor dit sportevenement kunnen mensen met een verstandelijke beperking vanaf 8 jaar zich inschrijven op zaterdag 23 mei 2009 op Sportpark Oostpolder in Papendrecht.

Inschrijven kan individueel of per team. Tandem Support zorgt samen met atletiekvereniging Passaat, bowlingvereniging Papendrecht, korfbalvereniging PKC, de Papendrechtse Ruiterclub en voetbalvereniging Drechtstreek voor een fantastische dag. Iedere deelnemer wint een prijs.

Special Olympics Nederland wil door middel van sport de kwaliteit van leven voor mensen met een beperking bevorderen. Dit sluit naadloos aan bij de doelstelling van stichting Tandem Support, die zoveel mogelijk mensen met een beperking in beweging wil zetten.

“Het is echt mogelijk voor iedereen om op zijn of haar eigen niveau deel te nemen en een gouden, zilveren of bronzen medaille te winnen. ’s Morgens starten we met een ronde om te kijken naar de sterkte van de spe(e)l(st)er of het team, maar na de lunch komt er een nieuwe indeling en wordt op niveau tegen elkaar gestreden. Dit systeem is uniek en ontwikkeld door Special Olympics Nederland. Dat maakt het voor iedereen een leuk en toegankelijk evenement. Dit jaar kan ingeschreven worden voor de sporten atletiek, bowlen, korfbal, paardrijden en voetbal.” aldus Rezi Moeling, projectleider Tandem Support.

In 2005 werd al eens een Special Olympics Regionale Spelen georganiseerd door Tandem Support. Dit jaar financieren de Stichting Papendrecht 900 c.a. en de Stichting Aangepast sporten Drechtsteden het evenement. Wie zich in wil schrijven kan zich melden bij Tandem Support, mevr. R. Moeling, e-mail: inschrijvingen@tandemsupport.nl.

Meer informatie: www.tandemsupport.nl

Lees meer over:

sport
Deel dit bericht met je vrienden!