woensdag 2 december 2020

Alles over Ambacht

Project ‘beroepen’ op CBS de Wijngaard: kleuters op bezoek bij de brandweer

9 februari 2009

HENDRIK IDO AMBACHT - Maandag 2 februari is op De Wijngaard een project over beroepen van start gegaan. In het kader van dit thema verdiepen alle leerlingen zich in diverse beroepen, en krijgen een idee hoe het is om één van de beroepen uit te oefenen.

De kleuters verdiepen zich in hoe het is om bij brandweer of de politie te werken. Zij zijn al op bezoek geweest bij de brandweer om de hoek. Daar hebben zij een echte brandweerman gesproken en mochten zij de binnenkant van een brandweerauto bekijken (zie bijgaands foto).

De hogere groepen leren wat een drukker zoal doet, en hoe een drukkerij werkt, verkennen beroepen binnen de zorg, verdiepen zich, heel toepasselijk voor een school binnen de Volgerlanden, in de bouw, en zij leren wat een journalist zoal doet.
De leerlingen van de groepen 7 en 8 verdiepen zich met name in het beroep dat zij zelf in de toekomst willen gaan uitoefenen. Ook heel toepasselijk, in de week dat de Cito-toets gemaakt werd. 

Op de project kijkavond op 19 februari kunnen alle ouders beleven waar hun kinderen zich deze weken zoal mee hebben beziggehouden. 

Lees meer over:

cbs de wijngaard
Deel dit bericht met je vrienden!