Hendrik-Ido-Ambacht voert systeem Zorg voor Jeugd in

27 januari 2009
Hendrik-Ido-Ambacht voert systeem Zorg voor Jeugd in

HENDRIK IDO AMBACHT - Het signaleringssysteem Zorg voor Jeugd is een hulpmiddel om problemen bij jongeren tot 23 jaar vroeg te signaleren en verschillende vormen van hulpverlening op elkaar af te stemmen. De gemeente werkt daarbij samen met Bureau Jeugdzorg, de Jeugdgezondheidszorg, Thuiszorg, de GGD en het Maatschappelijk Werk.

Zorg voor Jeugd is een computersysteem dat signaleert dat een jongere bij meer dan één hulpverleningsinstelling is aangemeld. Het systeem brengt alle betrokken instellingen op de hoogte en het systeem wijst een instelling aan die de zorg voor een jongere coördineert. Daardoor is één instelling voor hulpverlening verantwoordelijk voor samenhangende hulpverlening. Het is duidelijk wie actie onderneemt en bewaakt wat er gebeurt. In Zorg voor Jeugd wordt alleen gesignaleerd dat er een melding is gedaan. De inhoud van de melding en de aard van de hulpverlening wordt niet vastgelegd. De hulpverlener houdt daarover zelf een dossier bij. Die regeling waarborgt de privacy van de betrokkene.

In het voorjaar wordt het convenant om Zorg voor Jeugd in te voeren getekend door alle gemeenten en de betrokken hulpverleninginstellingen.

Zorg voor Jeugd is al ingevoerd in Dordrecht. Dit jaar haken de overige Drechtsteden en de gemeenten van de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden aan. De Drechtsteden zijn: Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido- Ambacht, Alblasserdam, Papendrecht en Sliedrecht. De gemeenten in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden zijn: Giessenlanden, Gorinchem, Graafstroom, Hardinxveld-Giessendam, Leerdam, Liesveld, Nieuw-Lekkerland en Zederik.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.