Hennepplantage ontmanteld

28 januari 2009
Hennepplantage ontmanteld

HENDRIK IDO AMBACHT - Een 44-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht is op 27 januari in zijn woonplaats aangehouden. De man had in een pand aan de Touwbaan een hennepkwekerij. In het pand werden op meerdere verdiepingen bijna 300 planten met de benodigde apparatuur aangetroffen. Dit is allemaal in beslaggenomen, weggehaald en vernietigd. De man is in verzekering gesteld. Volgens het elektriciteitsbedrijf was er sprake van een gevaarlijke situatie met een aanzienlijke kans op brand.

De politie ontdekte de kwekerij naar aanleiding van meldingen uit de buurt over stankoverlast. Uit onderzoek is gebleken dat in het pand al langere tijd een hennepkwekerij gevestigd was en dat er dus al langere tijd sprake van stankoverlast moet zijn geweest. Daarmee was de kans op brand als gevolg van kortsluiting ook al langere tijd aanwezig.

De politie doet dan ook een beroep op burgers om bij stankoverlast of een ander vermoeden van een hennepkwekerij de politie snel op de hoogte te stellen, zodat zij een onderzoek kan starten en - wanneer nodig -  tot onmiddellijke ontmanteling kan over gaan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.