ASWH wint oefenpot met 5-2 van SHO

02 februari 2009
ASWH wint oefenpot met 5-2 van SHO

HENDRIK IDO AMBACHT - Op zaterdag 31 januari 2009 speelde ASWH op eigen veld een oefenduel tegen SHO uit Oud-Beijerland. Vanwege de algehele afgelasting diende logischerwijs uitgeweken te worden naar het kunstgrasveld van sportpark Schildman. Daar versloeg ASWH de ploeg van voormalig ASWH-trainer Bill Tukker, sinds dit seizoen uitkomend in de eerste klasse, met 5-2. Sjoerd van der Waal was met vier treffers weer eens ouderwets op dreef voor de Ambachters. 

De toeschouwers die de kou trotseerden zagen ASWH aantreden in een enigszins gewijzigde opstelling. Trainer Willem Leushuis kon geen beroep doen op de zieke doelman Jacob van den Belt, zodat Sander Schreuder in de goal begon. Achterin was Damiën Vereecken weer de rechtsback en maakte Leon van Dalen, die eind vorig jaar een operatie onderging aan zijn knie en dus zeer snel hersteld is, zijn rentree in het centrum. Daar was hij gekoppeld aan Johan Sturrus, terwijl Ivar Eltenberg zijn vertrouwde stekkie links achterin in nam. Op het middenveld speelde Joshua Brard met de punt naar achteren, Stefan van Dam vanaf rechts, Ferry van Lare vanaf links en Dennis Knüppe met de punt naar voren. Sjoerd van der Waal mocht zijn geliefde positie in de voorhoede bekleden, naast Arjan Human. Door ziekte was Louis van Kleef ook niet beschikbaar, terwijl Sander Molenaar bij het tweede speelde.

Tijdens de levendige eerste helft lieten beide teams zien te willen voetballen. SHO verstopte zich zeker niet en zocht waar mogelijk de aanval. Dit leverde beide teams dan ook kansen op om de score te openen. Namens ASWH zorgde Sjoerd van der Waal voor het eerste gevaar, maar zijn schot werd knap gekeerd door doelman Rogier Schomaker. Dennis Knüppe mikte bij een goede aanval de bal net voorlangs. Aan de overkant kwamen er ook kansen. De grootste was voor Pieter Batenburg. Nadat Johan Sturrus zich als laatste man verstapte en op de bal stapte met zijn voet, kon de kale spits van SHO alleen door richting Sander Schreuder. De aanvaller leek de score te gaan openen, maar de jonge keeper van ASWH pareerde knap. Even later werd een treffer van SHO wegens buitenspel geannuleerd door scheidsrechter Harskamp.

ASWH opende vervolgens de score. Een goede aanval via Stefan van Dam en Arjan Human eindigde bij Sjoerd van der Waal, die de uitlopende Schomaker passeerde en de bal vervolgens in de goal schoof. Na die 1-0 kon SHO op gelijke hoogte komen toen Jeffrey Beek ineens schuin voor de goal vrij voor Schreuder opdook, maar de voormalig vleugelspits van Papendrecht mikte voorlangs. Goed druk zetten leverde ASWH later de tweede goal op. Arjan Human ging door toen doelman Schomaker de bal had, waarna de keeper die verspeelde en het speeltuig via Human voor de voeten van Sjoerd van der Waal belandde. Die had voor een lege goal uiteraard geen moeite zijn tweede treffer van de middag te maken. De mooiste goal voor rust was vervolgens de derde, wederom van Van der Waal. ASWH onderbrak een aanval van de bezoekers, waarna Ferry van Lare met een goede pass Arjan Human wegstuurde. Stefan van Dam liet de voorzet van de spits van ASWH vervolgens slim lopen voor zijn neef, die vervolgens geen moeite had de ruststand op 3-0 te bepalen. Dat had overigens anders kunnen zijn, ware het niet dat SHO ook een derde goede kans niet wist te benutten.

Na rust waren Leon van Dalen, die zonder problemen de eerste helft had kunnen uitspelen, en Damiën Vereecken vervangen door Youri Petrov en Alexander de Jong. Hierdoor schoof Joshua Brard een linie terug, werd Dennis Knüppe rechtermiddenvelder en kwam Stefan van Dam op de voor hem vreemde positie van rechtsback te spelen. Dat dit hem goed afging bleek al vlot. Van Dam had een fantastische steekpass in huis op Youri Petrov, die met een fraai lobje de 4-0 maakte. In die fase liet ASWH prima voetbal zien, met soms zeven tot acht keer achter elkaar één keer raken. De 5-0 viel dan ook na een schitterende aanval, waarbij wederom Van Dam met een goede pass Youri Petrov bereikte. De invaller legde de bal met de hak klaar voor de inlopende Van der Waal en de Sliedrechter schoot ook deze bal binnen en had daarmee een kwartetje te pakken. Een soortgelijke aanval werd even later door Arjan Human net niet met een goal besloten.

Helaas wist ASWH dit niveau niet vast te houden, want het laatste deel van de wedstrijd was voor de bezoekers. De aanvallers van SHO lieten regelmatig snelle combinaties zien en werden niet altijd meer even goed gevolgd, zodat er steeds vaker aanvallers voor doelman Sander Schreuder opdoken. Diverse keren liep het goed af. Schreuder had enkele goede reddingen in huis en Jeffrey Beek mikte een keer op de paal. SHO kreeg de verdiende treffer dan toch nog en dit was direct een fraaie. Invaller Jean Philip Becht kreeg de bal ineens voor zijn linker en haalde vanuit de lucht hard uit, om Schreuder kansloos te laten. Het was diezelfde Becht die kort voor tijd nog een keer wist te scoren en het verschil nog wat kleiner maakte. In eerste instantie wist Schreuder een inzet van een SHO'er nog te keren, maar de bal rolde daarna voor de voeten van Becht, die in kon tikken. Zo eindigde de wedstrijd in 5-2 en heeft trainer Willem Leushuis ongetwijfeld weer de nodige punten gezien om de komende tijd weer mee verder te werken. Als de weergoden het toelaten zal ASWH volgende week uit bij Barendrecht spelen.

ASWH - SHO 5-2 (3-0)
1-0 Sjoerd van der Waal 2-0 Sjoerd van der Waal 3-0 Sjoerd van der Waal 4-0 Youri Petrov 5-0 Sjoerd van der Waal 5-1 Jean Philip Becht 5-2 Jean Philip Becht

Opstelling ASWH: Sander Schreuder; Damiën Vereecken (46. Youri Petrov), Leon van Dalen (46. Alexander de Jong), Johan Sturrus (78. Murat Onar), Ivar Eltenberg; Stefan van Dam, Joshua Brard, Dennis Knüppe, Ferry van Lare; Arjan Human en Sjoerd van der Waal

Foto: Jan Schreuder

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.