ASWH boekt goede zege op Ter Leede

16 februari 2009
ASWH boekt goede zege op Ter Leede

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH kon vanmiddag de competitie in de hoofdklasse A, na twee afgelastingen in de voorgaande weken, hervatten met een thuisduel tegen Ter Leede. Even leek de vorst nog roet in het eten te gooien, want scheidsrechter Beltman keurde het hoofdveld af na zijn inspectieronde, uitgevoerd op verzoek van de gasten uit Sassenheim. De oplossing was snel gevonden, want op veld 2 kon wel worden gevoetbald. ASWH boekte vervolgens een prima overwinning op Ter Leede, waardoor het goede zaken deed. De ploeg nestelde zich wat verder in de top vijf en liep direct in op de concurrent uit Sassenheim.

Trainer Willem Leushuis had een formatie bedacht waarin voor doelman Jacob van den Belt achterin plaats was voor Danny Versluis. Hij was centraal achterin gekoppeld aan aanvoerder Leon van Dalen, terwijl Damiën Vereecken en Ivar Eltenberg hun gebruikelijke positie op de flanken bezetten. Op het middenveld speelde Joshua Brard met de punt naar achteren, Stefan van Dam vanaf rechts en Ferry van Lare vanaf links en Sjoerd van der Waal met de punt naar voren. Arjan Human en Youri Petrov speelden in de spits. Louis van Kleef ontbrak wegens ziekte in de wedstrijdselectie.

De wedstrijd was nog maar net begonnen toen ASWH al een goede kans kreeg. Joshua Brard kopte net voorlangs na een corner van Stefan van Dam. De gasten gaven daarna ook een waarschuwing af. Jacob van den Belt moest redding brengen op een inzet van Pim Spaargaren, hetgeen hem lukte, maar de bezoekers wel een corner opleverde. Die werd door de kopsterke verdediger Frank de Groot, die deze competitie al vijf keer scoorde, goed ingekopt, maar een verdediger bracht redding op de lijn.

Even later kreeg ASWH een grote kans om de score te openen. Damiën Vereecken gaf een dieptepass op Youri Petrov, die oog in oog met doelman Thomas Waasdorp verscheen. De kale goalie kon de inzet van de ASWH-spits keren. Ook Van den Belt onderscheidde zich aan de overzijde nog eens, door zich voor de doorgebroken Pim Spaargaren te werpen. De goalie van ASWH kwam gelukkig ongeschonden uit de strijd.

Net voor het half uur scoorde ASWH op fraaie wijze de openingstreffer. Die was verdiend, aangezien de Ambachters behoudens de eerste tien minuten de betere ploeg waren. Ivar Eltenberg, die een goede wedstrijd speelde aan de linkerkant, bediende Youri Petrov. Die speelde ineens door op Joshua Brard. De Ambachter hield goed het overzicht, want hij speelde de bal vervolgens breed op de inlopende Ferry van Lare, die controleerde en beheerst scoorde. Sjoerd van der Waal had de score op aangeven van Eltenberg kunnen verdubbelen, maar het schot van de bedrijvige Sliedrechter werd door Waasdorp gekeerd.

Kort voor rust werd het wel 2-0. Wederom was er een snelle aanval van ASWH die goed werd afgerond. Danny Versluis haalde op links een voorzet van Robin Stolp eruit en speelde Ferry van Lare aan. Die zocht Arjan Human. De Zeeuw moest uitwijken naar de linkerkant, waar hij vervolgens op de achterlijn Mark van der Heijden te kijk zette en zo het strafschopgebied in kon lopen. Human bleef goed kijken en bood Ferry van Lare de kans om zijn tweede treffer te maken. De naar Barendrecht vertrekkende middenvelder greep deze kans met beide handen en zo kon ASWH comfortabel de kleedkamer opzoeken.

Na rust was het devies in eerste instantie om geen tegengoal te incasseren, omdat Ter Leede daar wellicht nieuwe hoop uit kon putten. Een poging van Robin Stolp, die hard voorlangs ging, leek ook aan te geven dat de Sassenheimers de bedoeling hadden er nog een wedstrijd van te maken. Het was echter ASWH dat een keiharde klap uitdeelde. Sjoerd van der Waal gaf een knappe steekpass op Youri Petrov, die vervolgens Waasdorp omspeelde en de 3-0 in de lege goal tikte.

Het brak het moraal van Ter Leede en ASWH voetbalde in die fase lekker. De Ambachters kregen ook nog kansen, maar Waasdorp was op zijn plek bij schoten van Stefan van Dam en Youri Petrov. Eerder had Jacob van den Belt met één vuist redding gebracht op een schot van de verder compleet onzichtbare topscorer Sergio Ommel. Ter Leede leek ook wat geïrriteerd door de inmiddels kansloos geworden strijd. Scheidsrechter Beltman toonde zich regelmatig mild bij diverse overtredingen, want Houssin Bezzai moest flink tekeer gaan jegens Johan Sturrus alvorens de leidsman uit Rijssen een gele kaart trok. Sturrus kreeg later zelf ook een kaart na een tackle op Martijn Lagendijk.

In de slotfase kwamen de bezoekers wat vaker voor de goal van ASWH en konden de Ambachters helaas de nul niet vasthouden. Thom Lommers mikte oog in oog met Van den Belt nog over, maar Michan Verbeek wist een voorzet van de linkerkant wel met hoofd in de goal te werken. Het leverde een 3-1 eindstand op. ASWH kreeg daarmee de beloning voor het gedreven spel en mag volgende week opnieuw proberen een concurrent bovenin te verslaan. Dan zal namelijk worden ingehaald bij Barendrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.