ASWH onderuit bij Barendrecht

23 februari 2009
ASWH onderuit bij Barendrecht

HENDRIK IDO AMBACHT - Vanmiddag speelde ASWH het inhaalduel bij Barendrecht. Op een matig bezette Bongerd gingen de Ambachters flink onderuit en werd voor de tweede keer dit seizoen, na de nederlaag bij Heerjansdam, een derby verloren. Na een gelijkopgaande eerste helft, die ASWH ongelukkig met een achterstand afsloot, was de thuisploeg na rust de betere. De Barendrechters waren scherper en toonden meer beleving, waardoor de 3-0 overwinning volledig verdiend was. Voor ASWH is het verlies een fikse domper, zeker na de goede wedstrijd tegen Ter Leede van een week eerder.

Trainer Willem Leushuis had dan ook geen reden gezien om een wijziging aan te brengen in de formatie die Ter Leede had geklopt. Louis van Kleef en Jeroen Rijsdijk ontbraken door blessures nog in de wedstrijdselectie. Na het eerste fluitsignaal van de jonge scheidsrechter Van der Laan gaf Barendrecht direct een waarschuwing af. Binnen de minuut moest Jacob van den Belt reddend handelen op inzetten van Ramon Barendregt en David Almeida. Het wakker geschudde ASWH kreeg vervolgens in vijf minuten tijd vier hoekschoppen. Uit één ervan wist Arjan Human te scoren, maar hij deed dit voor ASWH helaas in buitenspelpositie, zodat de goal werd afgekeurd.

Het spel golfde vervolgens op en neer. David Almeida was koppend bijna succesvol na een goede hoekschop van Jermaine Sandvliet, terwijl Barendrecht-keeper Edwin van Zwieteren even later een goede redding in huis had op een poging van Arjan Human. Tot twee keer toe was er een Barendrecht-verdediger die een bal kon beroeren om verder gevaar te beteugelen, al ging dat ten koste van een hoekschop. Dit gebeurde na vrije trappen van Stefan van Dam, waar Leon van Dalen ook met het hoofd naar toe ging, en Ferry van Lare. Aan de overkant werkte Joshua Brard een voorzet op het juiste moment weg. Sjoerd van der Waal kwam net niet op tijd bij een dieptepass van Youri Petrov, waar weer een kopbal van Michael van Dommelen op aangeven van Marco de Borst tegenover stond. Doelman Van Zwieteren moest daana weer redding brengen op een schot van Stefan van Dam van buiten het strafschopgebied, om maar aan te geven dat beide teams doelpogingen ondernamen.

Er was een fase in de eerste helft waarin ASWH het spel redelijk controleerde, maar de beste kansen waren toch voor de thuisploeg. Die ontstonden overigens vooral in de laatste fase van de eerste helft. Na een goede uitbraak stuurde Michael van Dommelen zijn broertje Alexander weg richting Jacob van den Belt. De keeper van ASWH kon de inzet van Van Dommelen voldoende raken en behoedde ASWH voor een achterstand. Die achterstand kwam er kort voor rust echter toch. Ramon Barendregt wist al vallend de bal nog te verlengen tot bij Michael van Dommelen, die ineens oog in oog met Van den Belt verscheen en met dit buitenkansje wel raad wist. Van den Belt zorgde er in de laatste minuut van de eerste helft voor dat het bij 1-0 bleef, want Ramon Barendregt schoot alleen voor de keeper van ASWH op diens lichaam.

ASWH had nog een helft om orde op zaken te stellen. Beide ploegen waren echter maar net terug op het veld toen Michael van Dommelen er op rechts vandoor ging. Zijn voorzet kon worden weggewerkt. ASWH liet middels een schot van Ferry van Lare, dat wel hoog over de goal ging, en een door Leon van Dalen met het hoofd over gekopte bal na een corner wel zien dat men nog probeerde de gelijkmaker te produceren. Na ongeveer tien minuten spelen deed Leushuis een dubbele wissel, door Brian Leons en Dennis Knüppe in te brengen voor Danny Versluis en Sjoerd van der Waal.

Het was daarna echter Barendrecht dat binnen enkele minuten de wedstrijd besliste. Allereerst kwam de bal na een aanval over de linkerflank voor de voeten van Alexander van Dommelen, die van een meter of twintig de bal in de verre hoek achter Van den Belt schoot en zo de voorsprong verdubbelde. Invaller Jeroen van Wetten, ex-ASWH, deelde vijf minuten later de genadeklap uit. Balverlies van ASWH betekende dat Van Wetten aangespeeld kon worden op de rand van het strafschopgebied. De spits draaide snel en schoot de 3-0 tegen de touwen, waarmee de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld was.

In het resterende half uur kon Barendrecht lekker vrijuit spelen, waarbij het nog de nodige mogelijkheden op meer kreeg, maar met name Michael van Dommelen had zijn vizier na rust niet meer echt op scherp staan. ASWH kreeg eigenlijk geen enkele kans meer om middels een tegentreffer nog nieuwe hoop aan te boren. Wel kreeg Brian Leons nog een gele kaart. ASWH liet hierdoor de kans liggen om de derde plaats te bemachtigen. Het ziet concurrent Barendrecht verder uitlopen. Volgende week krijgt ASWH in Maassluis de kans zich te revancheren voor de tegenvallende wedstrijd van vandaag en zo de aansluiting bij de bovenste ploegen te behouden.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.