ASWH wint nipt van Excelsior Maassluis

02 maart 2009
ASWH wint nipt van Excelsior Maassluis

HENDRIK IDO AMBACHT - Zaterdagmiddag speelde ASWH uit tegen Excelsior Maassluis. Op 4 oktober 2008 won ASWH nog met 2-0 van het elftal van trainer Ben Spork, waarna Excelsior een goede reeks neerzette. De ploeg uit Maassluis speelde twee weken geleden haar laatste thuiswedstrijd tegen Capelle en verloor nipt met 2-3. De ploeg uit Ambacht was dus gewaarschuwd.
 
De verloren wedstrijd tegen Barendrecht heeft de spelersgroep van ASWH waarschijnlijk niet onberoerd gelaten want direct na de aftrap begon ASWH op een matig bezet sportpark Dijkpolder meteen agressief, verzorgd en aanvallend te spelen. Het was alsof men de bittere nasmaak van vorige week wilde wegspoelen.
De thuisploeg kon daar weinig tegenover stellen en werd teruggedrongen op eigen helft.
Al na 5 minuten was het direct raak nadat Youri Petrov uit een door Stefan van Dam genomen corner perfect inkopte en keeper Robbert van de Velde kansloos liet: 0-1. Deze vroege openingstreffer beloofde veel goeds.

ASWH bleef gedurende de eerste helft het vijandelijke doel bestormen.
Arjan Human bracht de goed spelende Ferry van Lare meermalen in stelling door de bal even vast te houden en terug te tikken op de opkomende middenvelder. Mooie acties die de meegekomen Ambachtse supporters goedkeurend deden knikken en hunkeren naar de tweede goal. In de 29ste minuut kwam de welverdiende tweede treffer.

Een ingooi van Ivar Eltenberg werd door Danny Versluis voorgezet. Arjan Human kopte de bal cross over de Maassluise sluitpost in het net: 0-2.
De brigade van trainer Ben Spork kon daar weinig tot niets tegenover stellen. De eenzame spits Nilton Tavares Ramos, die sporadisch steun ontving van Stephan van de Velde en de naar RVVH vertrekkende Ronnie Nouwen, werd moeiteloos in bedwang gehouden door onze goed opererende achterhoede.

De laatste tien minuten van de eerste helft liet ASWH de teugels vieren en kregen Niels Redert en Jeff Stans kleine kansjes waar de Ambachtse keeper Jacob van den Belt geen moeite mee had. De eerste 45 minuten overziende konden de mannen van Willem Leushuis tevreden de kleedkamer opzoeken. De 0-2 was immers een magere afspiegeling van het tot dat ogenblik vertoonde spel en er leek geen vuiltje aan de lucht.

Zo anders liep het in de tweede helft. Na drie minuten spelen moest de zonder dekking van medespelers achterin staande Damiën Vereecken de doorgebroken Tavares Ramos aan zijn shirtje trekken. Arbiter Huis in ’t Veld gaf terecht een rode kaart en ASWH moest met tien man verder. Dit was het sein om de Schildmanbrigade onder druk te zetten. De aansluitingstreffer volgde in de 52ste minuut door toedoen van Nilton Tavares Ramos. Met een lage schuiver verschalkte hij doelman  Jacob van den Belt: 1-2.

Er ontstonden een paar vervelende incidenten waar de tot dan goed leidende referee mede debet aan was. Het resulteerde in gele kaarten voor Arjan Human (praten), Ivar Eltenberg en Danny Versluis.
ASWH mocht van geluk spreken dat een inzet van dezelfde Tavares Ramos door Leon van Dalen, in een uiterste poging om een doelpunt te voorkomen, tot corner werd gegleden. ASWH was het spoor een beetje bijster. Gelukkig wisselde trainer Leushuis Dennis Knüppe voor de ervaren verdediger Johan Sturrus waardoor er in de achterhoede meer balans en rust kwam.
Ook Youri Petrov werd gewisseld voor Louis van Kleef met het oog om de bal voorin meer vast te houden en zodoende de druk op de achterhoede te verlichten.

Een vlammend schot van Stefan van Dam en een kopbal van de onvermoeibare Joshua Brard hadden Maassluis definitief op de knieën kunnen krijgen maar hun inzet trof helaas geen doel. ASWH mocht nog van geluk spreken dat een door Mike Coffie genomen vrije trap ver in blessuretijd op de lat belandde. Hierdoor konden de mannen van ASWH opgelucht en met drie punten in de knip de terugreis aanvaarden.

Excelsior Maassluis - ASWH 1-2 (0-2)
5. 0-1 Youri Petrov 29. 0-2 Arjan Human 52. 1-2 Nilton Tavares Ramos

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.