Knokkend ASWH pakt punt tegen Capelle

10 maart 2009
Knokkend ASWH pakt punt tegen Capelle

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH ontving zaterdag op eigen veld de nummer twee uit de hoofdklasse A, Capelle. Na een kwalitatief niet sterke wedstrijd, die wel vol zat met inzet van beide kanten, eindigde de wedstrijd in 1-1. Met dit resultaat kon ASWH gezien het spelbeeld niet ontevreden zijn, ondanks het feit dat de ploeg op voorsprong kwam. De gasten kregen echter ook de nodige mogelijkheden, zodat een gelijkspel op zijn plaats was. Trainer Willem Leushuis begon met vrijwel hetzelfde team als een week eerder tegen Excelsior Maassluis. Brian Leons maakte rechts op het middenveld zijn opwachting, omdat Stefan van Dam wegens ziekte ontbrak. De elf Ambachters kwamen goed uit de startblokken. In de openingsfase waren er twee aanvallen die helaas net niet de afronding konden krijgen die ze verdienden. Arjan Human speelde Ivar Eltenberg vrij met een goede steekpass, maar de linksback kon zijn knappe loopactie niet vervolgen, aangezien hij de bal niet goed mee kon nemen. Even later speelde Joshua Brard Arjan Human aan in het strafschopgebied, waarna de Zeeuw uit de draai probeerde de bal bij een teamgenoot te krijgen. De defensie van Capelle, onder leiding van de boomlange aanvoerder Patrick Molendijk, zorgde voor opruiming.

Daarna namen de gasten het heft in handen. Capelle zette ASWH vroeg onder druk en het lukte de ploeg niet om daar onderuit te komen. Het gevolg was dan ook dat Capelle grotendeels in balbezit was. Doelman Jacob van den Belt was echter attent bij een schot van de volgend seizoen voor ASWH uitkomende Henk Roeland. Diezelfde Roeland bezorgde de bal met het hoofd enige tijd later bij zijn ploeggenoot Nick van Baaren, die vanaf de rand van het strafschopgebied het doel te hoog zocht. De nummer twee in de stand kreeg ook enkele corners, die met de aanwezige lengte in de ploeg altijd gevaarlijk zijn. Van den Belt ving er echter een hoop op.

Op het half uur was het echter ASWH dat de leiding greep. Na een inworp belandde de bal in de voeten van Youri Petrov. De spits zette aan voor één van zijn bekende dribbels, trok naar binnen en kapte weer terug. Van buiten het strafschopgebied besloot hij om ineens met links uit te halen, waarna de bal onhoudbaar voor doelman Hegie in de hoek vloeg. Na dit fraaie doelpunt was Capelle even van slag en kon ASWH, dat de opbouw inmiddels even had gelaten voor wat het was, gevaarlijker worden. Zo kwam keeper Hegie maar net op tijd om een tussen hem en verdediger Roy Witteman vallende bal weg te tikken, want Petrov kroop goed tussen de beide Capelle-spelers in. Mogelijk deed Hegie dit buiten het strafschopgebied, maar scheidsrechter Van Ewijk wilde daar niet aan. Danny Versluis kopte na een vrije trap van Ferry van Lare nog eens over. Net toen het erop leek dat ASWH de voorsprong mee kon nemen de rust in, scoorde Capelle alsnog. Wederom verdiende de ploeg een hoekschop. Die werd voor de goal geslingerd en ASWH kon niet voor opruiming zorgen. Nick van Baaren legde de bal terug op de inlopende Lars Bosscha, op wiens harde schot Jacob van den Belt geen verweer had. Zo kreeg ASWH op een vervelend moment de gelijkmaker binnen en zochten beide teams met een gelijke stand de kleedkamer op.

Na rust, met Alexander de Jong voor Dennis Knüppe, hanteerden beide teams vanwege de slechte staat van het veld veelvuldig de lange bal. Het eerste gevaar kwam van de bezoekers. Gertjan Rothman draaide een vrije trap over de muur, maar Van den Belt reageerde goed. De terugspringende bal werd door Alex van Duijvenbode nog eens ingeschoten, maar wederom was de keeper van ASWH attent en voorkwam hij een goal met een goede reflex. Later had hij de assistentie van Ivar Eltenberg nodig toen Henk Roeland met het hoofd de goal zocht. De linksback van ASWH voorkwam gevaar door de bal ruim voor de doellijn weg te koppen.

ASWH liet zich vooral gelden uit standaardsituaties, al had Brian Leons na een opmerkelijke combinatie met een vijandig been pech toen hij in de grond trapte en de bal geen richting kon geven. Alex de Jong kwam net niet op tijd bij een goede pass van de later met geel bekeurde Ferry van Lare, want hij kon doelman Hegie weliswaar passeren, maar de bal was te ver van de goal verwijderd.

Capelle kreeg vervolgens een enorme kans. Henk Roeland verlengde een lange bal van achteruit, waarna deze met een grote boog richting het doel vloog. Jacob van den Belt tikte de bal onder de lat weg, waarna Godwin Falix de bal bij Gertjan Rothman bezorgde. Diens inzet werd door Damiën Vereecken uit de goal gehouden. Enige tijd later was het echter de beurt aan Capelle om opgelucht adem te halen. Een hoekschop van Alex de Jong kon door Petrov worden ingekopt en via de doelman en nog enkele spelers eindigde de bal voor de voeten van Arjan Human. De spits van ASWH schoot helaas over.

In de slotfase ontstonden voor beide doelen af en toe gevaarlijke situaties. Bij ASWH was inmiddels Louis van Kleef in de ploeg gekomen om oorlog te maken in het strafschopgebied. Bob Vermunt vestigde negatief de aandacht op zich door Jacob van den Belt te trappen bij een uittrap van de ASWH-keeper, maar was even later met een schot naast dichtbij een doelpunt. Alex de Jong zag een kopbal geblokt worden na een voorzet van de op rechts regelmatig doorkomende Brian Leons en Jacob van den Belt diende nog reddend te handelen op een halve omhaal van Roeland. In de extra tijd knikte Leon van Dalen de bal na een hoekschop naast en incasseerde Danny Versluis nog een gele kaart. De daaropvolgende vrije trap bracht geen gevaar meer, waarna Van Ewijk na een lange extra tijd affloot.

Al met al dus een resultaat waar ASWH gezien het wedstrijdbeeld best mee kon leven. De ploeg blijft vijfde en zal de komende weken proberen om die klassering vast te houden of wellicht zelfs te verbeteren. Dit begint komende zaterdag met wederom een thuiswedstrijd, want dan zal Noordwijk naar sportpark Schildman afreizen.

ASWH - Capelle 1-1 (1-1)
30. 1-0 Youri Petrov 45 (+1). 1-1 Lars Bosscha
Scheidsrechter: Van Ewijk

ASWH: Jacob van den Belt; Damiën Vereecken, Leon van Dalen, Danny Versluis, Ivar Eltenberg; Brian Leons, Joshua Brard, Dennis Knüppe (46. Alexander de Jong), Ferry van Lare; Arjan Human en Youri Petrov (83. Louis van Kleef)

Capelle: Lennert Hegie; Roy Witteman, Alex van Duijvenbode, Patrick Molendijk, Frank Stienstra; Lars Bosscha, Bob Vermunt, Gertjan Rothman; Henk Roeland, Nick van Baaren (65. Martijn le Congé) en Laurens Visser (62. Godwin Falix)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.