ASWH houdt punten in eigen huis tegen Noordwijk

16 maart 2009

HENDRIK IDO AMBACHT - Op zaterdag 14 maart heeft ASWH op het eigen sportpark Schildman weer drie punten toegevoegd aan het totaal van dit seizoen. Tegen het tegenvallend presterende Noordwijk, dat met een zeer defensieve tactiek naar Hendrik-Ido-Ambacht was afgereisd, was een goal van Arjan Human na rust genoeg voor een verdiende zege. Hiermee blijft ASWH op koers voor het behalen van een ticket voor de KNVB-beker.

Trainer Willem Leushuis diende zijn formatie in vergelijking met vorige week te wijzigen, want Ferry van Lare kreeg tegen Capelle zijn vierde gele kaart van dit seizoen en was dus geschorst. Stefan van Dam, vorige week ontbrekend wegens ziekte, kon de plaats van Van Lare in nemen. Verder begon Alexander de Jong ten faveure van Dennis Knüppe als nummer tien. Damiën Vereecken was tijdig hersteld van een griepje en kon dus ook gewoon spelen.

In de eerste helft was er weinig spektakel. Dit kwam mede door de bijzonder verdedigende speelwijze die Noordwijk-trainer Andries Wendt, onlangs aangesteld als vervanger van de ontslagen Hein van Heek, had bedacht. Voor voormalig ASWH-doelman Raymon Kuipers stonden liefst vijf verdedigers opgesteld, van wie alleen de andere ex-ASWH'er, Nixon Dias, af en toe nog wat aanvallende impulsen vertoonde. De eenzame spits Joost Leonard vocht voorin een kansloze strijd uit met de goed georganiseerde ASWH-defensie. Tekenend voor het spel van Noordwijk was dat men voor rust slechts één doelpoging ondernam en dit was dan ook nog eens een door Jacob van den Belt simpel gekeerd rollertje van Nixon Dias.

ASWH creëerde voor rust wel enige kansen, maar had het lastig om de defensie van de bezoekers echt uiteen te spelen. In de openingsfase had ASWH daarbij ook enkele keren pech, want Ivar Eltenberg kon de bal na een mooie combinatie met Arjan Human bijvoorbeeld net niet goed meekrijgen om zo een schot of voorzet af te leveren. Toch bleef ASWH steeds geduldig zoeken naar de opening. Dit leverde in de eerste helft een drietal goede kansen op. De eerste was voor Brian Leons, die na een aanval over de rechterflank ineens oog in oog met Raymon Kuipers kwam te staan. De keeper van Noordwijk keerde de inzet van Leons echter, zoals hij even later ook als winnaar uit de bus kwam in een één op één-situatie met Arjan Human. Joshua Brard was na een goede corner van Stefan van Dam in de buurt van de openingstreffer, maar hij kon zijn kopbal net niet genoeg richting meegeven. Ivar Eltenberg probeerde het nog met een schot van buiten het strafschopgebied, nadat hij de bal kreeg uit een hoekschop. Zijn geplaatste poging kon eveneens door Kuipers gestopt worden. Zo eindigde de eerste helft dus zoals die was begonnen.

Na rust bleef ASWH nadrukkelijk op zoek naar de eerste treffer. Een vrije trap van Alex de Jong werd door Leon van Dalen koppend verlengd richting de tweede paal, waar Danny Versluis ondanks een worsteling met een verdediger nog wel kon koppen, maar te zeer werd gehinderd om deze kopstoot richting te geven. Een kopbal van Arjan Human, op aangeven van De Jong, en een uitbraak van de Zeeuw over links, gestopt door Kuipers, leverden ook geen treffer op. Noordwijk, dat al na tien minuten tijd begon te rekken, maakte het vervolgens wel erg bont door binnen een paar minuten twee blessurebehandelingen te vragen.

Met Louis van Kleef inmiddels in de ploeg voor Alex de Jong kreeg ASWH even na het uur wat het verdiende. Van Kleef kon een voorzet van Ivar Eltenberg niet op doel koppen, want er zat net een verdediger voor. Die werkte de bal echter in de voeten van de op de rand van het strafschopgebied wachtende Youri Petrov. De clubtopscorer van ASWH behield het overzicht en speelde de op rechts instormende Brian Leons aan. Die leverde vervolgens een voorzet af op Arjan Human, waarna de spits van ASWH zijn derde goal in zes competitieduels na de winterstop produceerde.

Na die 1-0 moest Noordwijk de defensieve stellingen verlaten. Het leverde een boeiend laatste half uur op, waarin ASWH verzuimde om op de counter de klus voortijdig te klaren, maar ook enkele keren opgelucht mocht ademhalen.  Kort na de goal verscheen Joost Leonard immers al vrij voor de uitlopende Jacob van den Belt, maar de lob van de lange spits was niet precies genoeg en eindigde ruim naast. Een treffer van Stefan van Dam werd vervolgens geannuleerd, omdat Youri Petrov voor hij de bal uit een voorzet van Arjan Human teruglegde het speeltuig met de hand raakte. Louis van Kleef kreeg nog een kopkans en Stefan van Dam mikte, nadat hij tot twee keer toe werd vastgehouden en op kracht toch de zestien in kon lopen, nog eens over.

Aan de overkant legde invaller Celcius Grant een vrije trap in de handen van Jacob van den Belt en had de keeper van ASWH een fantastische redding in huis na een kopbal van Nick van Wordragen uit een corner. Leon van Dalen haalde met een knappe sliding een counter via Grant eruit. ASWH liet in de tegenstoot nog enkele mogelijkheden liggen en zag Joshua Brard na een corner nog eens met zijn linkerbeen over de goal schieten. Zo bleef het dus maar 1-0 en daardoor was het tot het einde spannend. Brian Leons leverde op de doellijn dan ook een bijzonder belangrijke redding af, na een kopbal uit een corner. Een goal van Noordwijk werd nog terecht afgekeurd na een flinke duw in de rug van Van den Belt, waarna de scheidsrechter na zeven minuten extra tijd affloot. De Ambachters boekten daardoor een terechte zege en door het puntverlies van Ter Leede stijgt ASWH een plaats in de ranglijst. Over twee weken speelt ASWH in dat kader de belangrijke uitwedstrijd bij Katwijk.

ASWH - Noordwijk 1-0 (0-0)
63. 1-0 Arjan Human
Scheidsrechter: Meems

ASWH: Jacob van den Belt; Damiën Vereecken, Leon van Dalen, Danny Versluis, Ivar Eltenberg; Brian Leons, Joshua Brard, Alexander de Jong (59. Louis van Kleef), Stefan van Dam; Arjan Human en Youri Petrov

Noordwijk: Raymon Kuipers; Kenley Statia, Mathijs de Lange, Nixon Dias, Rian van der Niet, Dwight Krolis; Mitchel Beijersbergen, Nick van Wordragen, Stefan Mertens (73. Celcius Grant); Joost Leonard en Maik van Zanten (54. Ivar van Dinteren)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.