Groen licht voor tweede kunstgrasveld

24 maart 2009

HENDRIK IDO AMBACHT - De raadscommissie Welzijn en Sport gaf gisterenavond (23 maart) een positief advies over het voornemen van de wethouder Sport om in het sportpark een tweede kunstgrasveld aan te leggen. De kosten bedragen € 450.000. Als locatie voor dit grasveld is het tweede voetbalveld van ASWH aangewezen. Dit veld is door de leeftijd en gebruik niet goed geschikt voor het spelen van wedstrijden. Met de aanleg van dit veld wil wethouder Van der Vlies voor de toekomst voldoende capaciteit van een hoge kwaliteit aan de voetbalverenigingen en hun leden bieden. De gebruikerscapaciteit neemt flink toe van 1200 en 1400 uur per jaar bij een gelijkblijvende speelkwaliteit. Afhankelijk van weersomstandigheden heeft een natuurgrasveld of een wedstrijd/trainingsveld een speelcapaciteit van 250 tot 500 uur. Ook is medegebruik voor schoolsporten mogelijk.

Door de aanleg van het kunstgrasveld ontstaat aan de zijde van het parkeerterrein aan de Reeweg extra ruimte voor het eventueel realiseren van de noodzakelijke extra parkeerplaatsen. Het gaat dan om 60 extra parkeerplaatsen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.