ASWH verplettert DOTO

06 april 2009
ASWH verplettert DOTO

HENDRIK IDO AMBACHT - Trainer Willem Leushuis had vooraf enkele omzettingen moeten doen. Zo ontbrak doelman Jacob van den Belt wegens ziekte, zodat Lee Quincy Cheuk-A-Lam zijn debuut in de hoofdklasse mocht maken. De negentienjarige Rotterdammer deed dit op kundige wijze, zo bleek gedurende de wedstrijd. Ferry van Lare was na zijn gele kaart in Katwijk geschorst en werd op het middenveld vervangen door Jeroen Rijsdijk. Sander Molenaar kreeg na zijn goede invalbeurt van vorige week de voorkeur boven Alexander de Jong en begon in de spits.

Scheidsrechter Blom had nog maar net laten aftrappen of ASWH had al op voorsprong kunnen komen. Youri Petrov bediende Sander Molenaar, die oog in oog met doelman Jaco de Ligt verscheen. Bij het inschieten gleed Molenaar een beetje weg, waardoor zijn inzet een prooi werd voor de doelman van DOTO. Binnen het kwartier waren er verder goede mogelijkheden voor Damiën Vereecken, die op aangeven van Joshua Brard de goal te hoog zocht, en Arjan Human, die naast kopte na een goede voorzet van de regelmatig opstomende Ivar Eltenberg. Een prima kans kreeg ook Youri Petrov, toen Brian Leons na een afgeslagen corner de bal hard het strafschopgebied in speelde en Petrov vervolgens van dichtbij doelman De Ligt raakte.

Na een kleine twintig minuten was het dan wel raak. Youri Petrov nam een hoekschop, waar Joshua Brard net onderdoor ging en de DOTO-defensie voor opruiming kon zorgen. Dit bleek niet ver genoeg, want Arjan Human ving de bal op en schoot met zijn linker direct op doel. Via het lichaam van een verdediger kwam het speeltuig weer voor de voeten van Human, die nu van de rand van het strafschopgebied met rechts ineens de rebound in de hoek werkte en ASWH op 1-0 bracht. Een paar minuten later had de Zeeuw zijn tweede treffer al te pakken. Hier ging een goede aanval aan vooraf. Jeroen Rijsdijk opende fraai naar links op Ivar Eltenberg, die de bal via Human en Brian Leons weer ontving en een voorzet afleverde. Deze was net te hoog voor Joshua Brard en werd door de verdediging van DOTO weggekopt, waarna Human aantoonde dat hij wel raad weet met zulke rebounds: 2-0.

In het restant van de eerste helft werd van DOTO weinig vernomen. De debuterende Lee Quincy Cheuk-A-Lam hoefde niet vaak in actie te komen, maar als er werk kwam, deed hij dit naar behoren. Een vrije trap van Driss El-Akchaoui was het belangrijkste wapenfeit van de gasten. ASWH stelde daar veel kansen tegenover. Zo geloofde Joshua Brard als enige in een door Sander Molenaar met het hoofd verlengde inworp, liep door, pikte de bal op en werkte die fraai over de uitkomende De Ligt heen. Helaas voor Brard kwam zijn inzet via de onderkant van de lat weer terug het veld in. Enkele minuten voor rust kreeg de Ambachter dan toch zijn goal, toen Youri Petrov de bal na een vrije trap ontving van Arjan Human en opnieuw inbracht. Sander Molenaar kaatste goed op de inlopende Brard, wiens inzet precies naast de paal in de goal rolde en de 3-0 betekende. Dit werd ook de ruststand, al had dit anders kunnen zijn. Jeroen Rijsdijk zag een kopbal, na wederom een goede vrije trap van Youri Petrov, namelijk net voor de lijn uit het doel gekopt worden en Petrov was in de extra tijd na het uitspelen van De Ligt iets teveel op zoek naar eigen succes, door de vrijstaande Joshua Brard te negeren en een moeilijke poging vanaf de achterlijn te wagen.

Na rust bereikte ASWH het hoge niveau van de eerste helft niet meer, maar kwam het ook nimmer in problemen. Cheuk-A-Lam mocht nog één keer laten zien wat hij kon toen DOTO na een terugspeelbalsituatie een indirecte vrije trap in het Ambachtse strafschopgebied kreeg. De jonge keeper kwam overtuigend als winnaar uit deze situatie en mocht na afloop met recht tevreden terugkijken op zijn debuut.

ASWH kon zelf aanvallend ook geen grote kansen meer scheppen, al had Sander Molenaar ronduit pech toen hij bij een voorzet van Brian Leons van rechts goed voor zijn man kwam en de bal met de punt van de schoen tegen de paal werkte. Doelman Jaco de Ligt had nog een redding in huis op een schot van Youri Petrov, die net daarvoor twee verdedigers had gepasseerd. Met de invallers Sjoerd van der Waal, Dennis Knüppe en de nog met geel bekeurde Louis van Kleef bracht Leushuis nog wat nieuwe impulsen. Dit had kort voor tijd de 4-0 tot gevolg. Sjoerd van der Waal begreep dat een DOTO-verdediger zijn doelman De Ligt met een te korte terugspeelbal in problemen zou brengen en liep goed door richting de keeper. Deze schoot het leer tegen het been van de Sliedrechter, die zo tekende voor het laatste wapenfeit van de middag.

Na het laatste fluitsignaal van Blom kon ASWH dan ook tevreden zijn, zeker toen bleek dat enkele concurrenten in de strijd om een klassering die recht geeft op KNVB-bekervoetbal punten verloren. ASWH steeg na vandaag naar de vierde plaats en krijgt volgende week de kans om op eigen veld een belangrijke concurrent, Quick Boys, op verdere achterstand te zetten.

ASWH - DOTO 4-0 (3-0)
19. 1-0 Arjan Human 25. 2-0 Arjan Human 39. 3-0 Joshua Brard 87. 4-0 Sjoerd van der Waal
Scheidsrechter: Blom

ASWH: Lee Quincy Cheuk-A-Lam; Damiën Vereecken, Leon van Dalen, Danny Versluis, Ivar Eltenberg; Brian Leons, Joshua Brard, Jeroen Rijsdijk, Arjan Human (73. Louis van Kleef); Sander Molenaar (82. Dennis Knüppe) en Youri Petrov (80. Sjoerd van der Waal)

DOTO: Jaco de Ligt; Paul van Dam, Octavio Pires Fonseca, Driss El-Akchaoui (85. Dino Rodriques de Pina), Dustin Biekman; Boudy Hoogendoorn (56. Wessel de Jager), Jan Paul Hoekstra, Rob Prins, Harvey Wijngaarde; Onno Doeland en Bilal El-Yacoubi (56. Javier Brouwer)

Er zijn ook een aantal beelden vastgelegt klik hier voor het 2-0 fragment, en hier voor het 3-0 fragment

Foto: Martin Lobrink

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.