Aanleg kunstgrasveld vertraagd

06 juli 2009

HENDRIK IDO AMBACHT - Ondanks dat de “stille” voetbalperiode is begonnen zijn er bij ASWH volop bouwactiviteiten aan de gang. Aannemingsbedrijf Van der Poel is in de oudbouw aan het breken geslagen en gezien de afvoer van de containers puin blijft er niet veel overeind. Elektriciteit, verwarming en waterleiding, alles is er uit.

De ontstane ruimte wordt opnieuw ingedeeld, muren moeten gemetseld worden, er moet opnieuw elektriciteit, verwarming en waterleiding worden aangelegd, kortom er moet veel gebeuren voordat de oudbouw geheel in het nieuw jasje is gestoken.

Het 2e veld wordt kunstgrasveld, dat is door de Ambachtse gemeenteraad beslist. Tot op heden is er nog geen schop de grond in gegaan en ligt veld 2 er troosteloos bij. De oorzaak hiervan is een procedure tussen de aannemer en de gemeente waarmee de gemeente behoorlijk mee in haar maag zit. Het ziet er naar uit dat niet eerder dan op 1 oktober op kunstgras gespeeld gaat worden.

De infrastructuur rondom het sportpark Schildman zou tegelijkertijd met de aanleg van het kunstgrasveld op de schop gaan. Het parkeerterrein, al jarenlang met onderhoudsachterstand, wordt uitgebreid met meer parkeerplaatsen. Er komen parkeervakken en de toegang ondergaat een metamorfose terwijl ook de doorgangsweg wordt aangepakt. Er komt een speciaal wandelpad en het wordt voor auto’s minder toegankelijk gemaakt.
Nu de aanleg van het kunstgrasveld is vertraagd wordt ook die aanpak uitgesteld omdat een project is.

De gemeente doet er momenteel alles aan om het gehele traject te bespoedigen maar heeft uiteraard ook met andere partijen te maken.

Tenslotte blijkt het hoofdveld, na vier weken rust, ook nog niet in geweldige vorm. De grasmat zal nog een behoorlijke gedaantewisseling moeten ondergaan om er na de rustperiode  als een biljartlaken uit te voorschijn  te komen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.