ASWH klopt Jong Feyenoord in eerste oefenduel

27 juli 2009

HENDRIK IDO AMBACHT - Op zaterdag 25 juli heeft ASWH de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2009/10 winnend afgesloten. Op eigen veld klopten de Ambachters Jong Feyenoord / Excelsior met 4-3. Een knappe prestatie van het elftal van trainer Willem Leushuis, want de Rotterdamse beloften zijn al enkele weken in training, waar ASWH pas één week bezig is.

Onder toeziend oog van Feyenoord-trainer Mario Been begon ASWH met Jacob van den Belt in het doel. Voor hem vormden Damiën Vereecken, Danny Versluis, Antoine Wellens en Ivar Eltenberg de defensie. Op het middenveld vormden aanvoerder Joshua Brard en Sander Barragan het centrale duo. Giovanni Klaverweide en Silvino Soares bezetten de flanken, terwijl Henk Roeland en Joeri Petrov als spitsen begonnen. Trainer Leushuis kon nog geen beroep doen op Leon van Dalen, die pas net terug was van vakantie en aandachtig toeschouwer was, de nog vakantie vierende Sonny Schouten, de geblesseerde Gerson Rodrigues en Stefan van Dam. Hij keerde deze week terug van vakantie en werkte met de keepers Lee Quincy Cheuk-A-Lam en Sander Schreuder vandaag nog een training af. De rest van de groep begon op de bank en zou na rust gaan spelen.

De spelers van Jong Feyenoord toonden bij vlagen aan technisch behoorlijk vaardig te zijn, maar heel effectief waren de af en toe fraaie bewegingen niet. Nadat spits Mo Faouzi voor het eerste gevaar had gezorgd, door snel te kappen en maar net voorlangs te schieten, kwam ASWH beter in de wedstrijd. De aanvallen van de Rotterdammers werden steeds sneller onderschept en ASWH creëerde zelf ook het nodige gevaar in de omschakeling. De openingsgoal was hier een gevolg van. Joshua Brard veroverde een bal en speelde Damiën Vereecken aan. Die gaf met zijn linkervoet een pass op Giovanni Klaverweide. De rappe buitenspeler, gekomen van VV Papendrecht, ging door en zette voor vanaf rechts. Henk Roeland was bij de tweede paal paraat om al glijdend zijn reputatie als goaltjesdief kracht bij te zetten. Hij bracht ASWH op knappe wijze op 1-0.

De Rotterdamse beloften waren in de eerste helft dan wel meer in balbezit, maar slaagden er niet echt in om de ASWH-defensie in problemen te blijven. Sterker nog, de Ambachters bleven redelijk eenvoudig overeind. Er werden steeds meer ballen veroverd en bij tijd en wijle werd er ook behoorlijk combineerd. Na iets meer dan twintig minuten trok Joeri Petrov er vandoor na een dieptepass. Eigenlijk leek hij deze niet goed mee te krijgen, maar de spits draaide snel om zijn as en kennelijk was zijn tegenstander zo verrast, dat hij niets anders wist te doen dan Petrov naar de grond te trekken. De scheidsrechter kende een strafschop toe, die door Henk Roeland onberispelijk werd benut. De Dordtenaar mocht zo zijn tweede goal in ASWH-shirt vieren.

In het restant van de eerste helft diende Jacob van den Belt zijn kwaliteiten nog eens te tonen bij een afstandsschot en was het verder ASWH dat nog twee goede kansen kreeg. Eerst stak Giovanni Klaverweide de bal goed richting Joeri Petrov, maar oog in oog met doelman Lex van Haeften wist hij de keeper niet te omspelen. De mooiste aanval ontstond na een korte combinatie tussen Sander Barragan en Silvino Soares, die eindigde bij Ivar Eltenberg. De linksback besloot zijn eigen kans te wagen en stuitte op de vuisten van Van Haeften. Zo kon ASWH met een 2-0 voorsprong gaan rusten.

Na rust kwam er een flink gewijzigd team binnen de lijnen. Slechts Jacob van den Belt, Damiën Vereecken en Danny Versluis begonnen nog aan de tweede helft, verder waren er acht invallers. Jong Feyenoord had kennelijk een donderpreek gekregen van trainer André Hoekstra, want de Rotterdammers begonnen goed aan de tweede helft en Van den Belt diende dan al vlot redding te brengen na een aanval via Luis Pedro. Na vijf minuten spelen mocht Jerson Ribeiro, vorig seizoen nog spelend bij FC Dordrecht, aanleggen voor zijn specialiteit de vrije trap. Hij schoot deze goed binnen en bracht zo de spanning weer terug.

Het jonge ASWH bleef echter gretig. Een snelle uitbraak via Brian Leons en Ramon Ouwehand strandde nog in goede bedoelingen, maar even later was het wel raak. Jessey Soares zette op links goed door, veroverde een bal en kon richting het doel snellen. Bij het strafschopgebied aangekomen behield hij het overzicht en bediende hij Bryan Brard, die de bal in de goal werkte en zo de 3-1 liet noteren. De wedstrijd was echter nog niet gelopen, want Damiën Vereecken verdedigde wat al te nonchalant in de eigen zestien, waardoor hij de bal verloor en dit corrigeerde met een overtreding. De toegekende strafschop werd door Hanne Hagary benut en betekende de 3-2.

Korte tijd later trok Jessey Soares er op links echter weer tussenuit. Deze keer was zijn voorzet op invaller Alex Munveneza net iets te scherp, waardoor deze samen met Ramon Ouwehand nog een corner uit het vuur wist te slepen. Linksback Stefan Lezer lepelde deze keurig voor de goal, waar Ouwehand met het hoofd ASWH's vierde treffer maakte. Twee Ambachtse doelpuntenmakers in één wedstrijd, dat zal best eens lang geleden kunnen zijn. De wedstrijd eindigde in 4-3, omdat Jong Feyenoord in de slotfase nog eens scoorde. Jaap van Duijn ging door op rechts en gaf voor op Peter de Lange, waarna de lange Barendrechter met de hand of, volgens de scheidsrechter de borst, scoorde. Al met al dus een goede prestatie van ASWH, dat zich gretig toonde en uiteindelijk verdiend won. Volgende week wacht een volgende tegenstander van formaat, namelijk FC Dordrecht.

ASWH - Jong Feyenoord / Excelsior 4-3 (2-0)
16. 1-0 Henk Roeland 24. 2-0 Henk Roeland (strafschop) 50. 2-1 Jerson Anes Ribeiro 61. 3-1 Bryan Brard 69. 3-2 Hanne Hagary (strafschop) 74. 4-2 Ramon Ouwehand 90 (+1). 4-3 Peter de Lange

ASWH: Jacob van den Belt; Damiën Vereecken, Danny Versluis (62. Alex Munveneza), Antoine Wellens (46. Brian Berends), Ivar Eltenberg (46. Stefan Lezer); Giovanni Klaverweide (46. Brian Leons), Joshua Brard (46. Jordey van Dam), Sander Barragan (46. Wessel de Jager), Silvino Soares (46. Jessey Soares); Joeri Petrov (46. Ramon Ouwehand) en Henk Roeland (46. Bryan Brard)

Jong Feyenoord / Excelsior: Lex van Haeften; Roy Weber (46. Sanny Monteiro), Kaj Ramsteijn (60. Marlon Van Oranje), Sergio Calor, Miquel Nelom; Manteiga (46. Gianluca Been), Hanne Hagary, Jerson Anes Ribeiro; Mathijs Benard (46. Jaap van Duijn), Mo Faouzi (46. Peter de Lange) en Luis Pedro

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.