ASWH houdt FC Dordrecht op gelijkspel

03 augustus 2009

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH heeft vanmiddag in de tweede oefenwedstrijd van dit seizoen opnieuw een goed resultaat geboekt. Na de overwinning op Jong Feyenoord van vorige week, wisten ook de profs van FC Dordrecht ASWH niet te verslaan. Hoewel de Dordtenaren veel verder waren in de voorbereiding (volgende week start de Jupiler League immers al) bleef ASWH op de been. FC Dordrecht kreeg de beste kansen, maar de Ambachters toonden veel inzet en strijd en sloten op een zonnig sportpark Schildman dan ook af met een 0-0 gelijkspel. Daarmee werd exact hetzelfde resultaat geboekt als vorig seizoen tegen de Schapenkoppen.

Trainer Willem Leushuis begon met Jacob van den Belt op doel. Ronald Ermes zou eigenlijk spelen, maar hij was uiteraard niet van de partij na de geboorte van zijn dochter gisteren.  Achterin begonnen Damiën Vereecken en Ivar Eltenberg als backs en was Antoine Wellens in het centrum gekoppeld aan Leon van Dalen, die vorige week nog ontbrak. Het middenveld bestond net als een week eerder uit Giovanni Klaverweide, Joshua Brard, Sander Barragan en Silvino Soares. Voorin speelde Henk Roeland nu samen met Bryan Brard, die de zieke Joeri Petrov verving. Gerson Rodrigues ontbrak nog wegens een blessure, Sonny Schouten was nog op vakantie en Sander Schreuder had 's morgens getraind. De rest van de selectie nam plaats op de bank.

De spelers van FC Dordrecht kregen een week voor de competitiestart nog één keer de kans om hun trainer te overtuigen dat zij een plek in de basis verdienden en begonnen dan ook aanvallend. ASWH had het in de openingsfase even lastig, maar kwam gaandeweg steeds beter in de wedstrijd. De ploeg was vooral feller in de duels en daar hadden de spelers van FC Dordrecht het knap moeilijk mee. De gasten kregen in het eerste kwartier wel twee goede kansen, maar wisten niet te scoren. John Verhoek kopte uit een, onnodig weggegeven, vrije trap vanaf de zijkant door Marcel van der Sloot maar net naast en kreeg later na een snelle uitbraak een enorme mogelijkheid. Oog in oog met Jacob van den Belt kwam de doelman van ASWH echter als winnaar uit de strijd. Hij keerde de inzet van Verhoek vakkundig.

Na iets meer dan een kwartier was er het eerste wapenfeit van ASWH, toen Damiën Vereecken na een afgeslagen vrije trap hard op doel schoot. Zijn poging ging echter naast. Voorts was het jammer dat Giovanni Klaverweide, na een snelle uitval over de rechterflank, zijn voorzet op Bryan Brard net niet op maat kon geven. Tussendoor verscheen Género Zeefuik ineens voor Van den Belt na een diepe bal, maar de van PSV gehuurde spits probeerde de ASWH-goalie te passeren met het hoofd, hetgeen een slap balletje naast betekende. John Verhoek schoot nog eens voorlangs, toen hij na een vrije trap van Van der Sloot ineens vrij stond.

In het laatste kwartier toonde ASWH zich in offensief opzicht nog enkele keren. Silvino Soares speelde de ervaren back Etienne Shew-Atjon pijnlijk door de benen en leverde een goede voorzet af, waarbij Bryan Brard op het moment van schieten zwaar gehinderd werd door Johan Versluis. Mogelijk maakte de lange Dordtenaar daarbij zelfs een overtreding, maar de scheidsrechter wilde daar niet aan en gaf een achterbal. Soares was even later zelf al dribbelend richting het strafschopgebied getrokken, speelde Ivar Eltenberg aan, maar diens voorzet kon door een verdediger achter worden gekopt. In de slotfase claimde FC Dordrecht een strafschop, nadat Leon van Dalen de door Van der Sloot bediende Zeefuik goed blokte. Ook hier wilde de scheidsrechter niet aan, waarna beide teams de kleedkamer konden opzoeken met 0-0. Een stand die eigenlijk wel een goede afspiegeling was van het spelbeeld, maar bij de gasten voor de nodige irritatie zorgde.

Na rust kwamen bij ASWH Stefan van Dam, Danny Versluis, Ramon Ouwehand, Wessel de Jager en Jessey Soares binnen de lijnen. Lee Quincy Cheuk-A-Lam loste Jacob van den Belt, die wat last van de lies had, af in de goal. Ook Gert Kruys had enkele invallers in de ploeg gebracht. In die tweede helft kreeg ASWH het ook moeilijker. Offensief konden de Ambachters weinig gevaar meer stichten, terwijl Dordrecht de nodige kansen kreeg. De eerste daarvan ontstond toen Antoine Wellens de bal verloor in het eigen strafschopgebied, waarna Van der Sloot werd bediend. Zijn inzet van de rand van de zestien werd door Lee Quincy Cheuk-A-Lam prima gekeerd met de voet.

ASWH, met inmiddels ook Brian Leons, Stefan Lezer en Alex Munveneza in de ploeg, bleef zich kranig verweren en het de profs lastig maken. Kort na zijn invalbeurt verstuurde Lezer een mooi balletje richting het Dordtse strafschopgebied, waar Wessel de Jager er net niet bij kon komen. Het was vervolgens weer tijd voor Lee Quincy Cheuk-A-Lam om zich te onderscheiden. Een goede uitbraak van FC Dordrecht via Johan Plat bracht Marcel van der Sloot wederom een goede kans, maar Cheuk-A-Lam had een prima reflex in huis. Plat kapte zich even later door de ASWH-defensie, maar schoot ruim over. De Braziliaanse Duitser Felipe Klein schoot verder nog eens hard naast van afstand.

Het begon er toen steeds meer op te lijken dat ASWH de Dordtenaren net als vorig jaar in toom zou gaan houden. Wel was er nog een goede redding van Cheuk-A-Lam nodig op een vrije trap van Van der Sloot, maar daarna was het gevaar eigenlijk wel geweken. In het laatste kwartier stichtte FC Dordrecht geen noemenswaardig gevaar meer, terwijl ASWH via Brian Leons nog enkele keren uit wist te breken. Dit leverde echter ook geen grote kansen op.

ASWH en FC Dordrecht sloten dus net als vorig jaar af met 0-0. Een goed resultaat voor de Ambachters, die pas twee weken bezig zijn, tegen een tegenstander die al bijna aan de competitie gaat beginnen. Met name de inzet van ASWH verdiende een compliment, want alle 22 gebruikte spelers streden voor een positief resultaat. Zij werden daar dan ook voor beloond. Dinsdag speelt ASWH voor het eerst deze campagne tegen een amateurclub, als Heinenoord te gast is op sportpark Schildman.

ASWH: Jacob van den Belt (46. Lee Quincy Cheuk-A-Lam); Damiën Vereecken (89. Jordey van Dam), Leon van Dalen (46. Danny Versluis), Antoine Wellens (83. Brian Berends), Ivar Eltenberg (64. Stefan Lezer); Giovanni Klaverweide (46. Ramon Ouwehand), Joshua Brard (46. Stefan van Dam), Sander Barragan (46. Wessel de Jager), Silvino Soares (46. Jessey Soares); Bryan Brard (54. Brian Leons) en Henk Roeland (67. Alex Munveneza)

FC Dordrecht: Stef Doedee; Bart van Muyen (46. Marvin Westerduin), Reinhard Breinburg (61. Didi Longuet), Johan Versluis, Etienne Shew-Atjon (46. Nick Kuipers); Sven Delanoy (68. Guy Ramos), Juanito Sequeira, Marcel van der Sloot, Moussa Kalisse (46. Nick Coster); Género Zeefuik (46. Johan Plat) en John Verhoek (46. Filipe Klein)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.