Mobex Lucien den Arend tot 6 september

04 augustus 2009

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De Zwijndrechtse kunstenaar Lucien den Arend staat deze maanden in de aandacht van de werkgroep  kunst in de Volgerlanden. Daarvoor wordt de mobiele expositieruimte ingezet die sinds een tijdje in gebruik is.
De MOBEX is een mobiele expositieruimte die zo op diverse terreinen neergezet kan worden en het werk van de kunstenaar in kwestie, dit keer den Arend,  kan belichten. Lucien den Arend is in 1943 in Dordrecht geboren maar heeft heeft heel lang in Zwijndrecht gewoond,  gewerkt en zich ingezet voor het behoud van het historische Zwijndrecht. Hij heeft zelfs een van de stenen van de galg gered die op de Galgenplaat van Zwijndrecht gevonden werden.

Lucien zijn werk is terug te vinden in Rotterdam, Zaanstad, Dordrecht, Zwijndrecht en Papendrecht. Zijn monumentale kunstwerken bestaan uit verschillende materialen waaronder, hout, steen, metaal maar ook landschapskunst. Het is vooral het stuk landschapskunst uit 1971 dat nu centraal staat in de expositie en de locatie is van de MOBEX. De locatie vormt de grens tussen Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht en vormt daarmee ook de verbinding  tussen de twee dorpen middels de nieuwbouwwijk de Volgerlanden. Wie niet weet waar dat is kan dit vinden op de hoek van het Hoofdland Zwijndrecht en Dreef Hendrik-Ido-Ambacht.
 
Lucien is een goede bekende van Hare Majesteit de Koningin Beatrix. De opening van de tentoonstelling van Lucien den Arend werd  gedaan door Henk Wesseling , de gemeentesecretaris van Dordrecht waarmee de tentoonstelling een echt Drechtsteden tintje krijgt. Wie meer informatie wil kan altijd op de website van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht kijken of de MOBEX bezoeken tot zes september.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.