JeugdJournaal rijdt mee

12 augustus 2009

HENDRIK IDO AMBACHT -Voor de derde keer is er een jeugd wielertocht georganiseerd in de regio.
Ridderkerk is de uitvalsbasis voor deze wielertocht die dwars door de regio trekt. Een bonte maar zeer gedisciplineerde  groep kinderen fietsten gisteren door Zwijndrecht en Ambacht op hun 40 kilometer lange tocht Het thema is '3 x 2' geeft aan dat er niet alleen 40 Km per dag gefietst wordt maar dat er  deze drie dagen ook nog een tweede activiteit aan vast hangt. Deze tweede activiteit betreft waterspelletjes. In Zwijndrecht gingen de kinderen in dat kader dan ook in zwembad de Hoge devel spelletjes doen maar daarnaast natuurlijk ook gewoon heerlijk springen en duiken. Alles gaat in groepsverband en binnen de competitie wordt er dan ook aan het eind van de week bekend gemaakt welke groep gewonnen heeft. De bonte tocht van fietsers werd begeleid door verkeersbegeleiders, politie en een heuse bezemwagen en als extra de jeugdjournaalbus. Het bontgekleurde gezelschap leek op een Chinese draak die onder begeleiding van muziek en veel blije gezichten een heuse file veroorzaakte.

Terwijl de eerste fietsers de eerste rotonde van de Volgerlanden in Ambacht bereikten waren de laatste fietsers nog ter hoogte van de rotonde van de Passage in Zwijndrecht. De gehele fietstocht ging over de gewone weg waardoor het verkeer flink op de proef gesteld werd vanwege de lengte van de fietstocht. Op het jeugdjournaal was goed te zien dat de deelnemers het goed naar hun zin hadden in het zwembad de Hoge Devel en dat er flink hun best gedaan werd om punten te halen voor de competitie. Een goed initiatief wat in de Drechtsteden navolging mag krijgen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.