ASWH verslaat ook VV Papendrecht

13 augustus 2009

HENDRIK IDO AMBACHT - Op dinsdag 11 augustus 2009 wist ASWH ook in de vijfde oefenwedstrijd van het seizoen een goed resultaat te boeken. Tegen Papendrecht, uitkomend in de zondaghoofdklasse B, won ASWH na een zeer sterke eerste helft met 4-2. Alle Ambachtse goals vielen in het eerste bedrijf. Bovendien viel er voor de toeschouwers regelmatig te genieten van de combinaties, die ASWH in deze derby op de mat legde.
Op veld vier begon trainer Willem Leushuis met Jacob van den Belt in het doel. Achterin vormden Damiën Vereecken, Leon van Dalen, Antoine Wellens en Ivar Eltenberg wederom de laatste linie. Het middenveld bestond uit Giovanni Klaverweide, Sander Barragan, Stefan van Dam en Silvino Soares, terwijl voorin Henk Roeland en Bryan Brard samen speelden. Joshua Brard, Joeri Petrov, Gerson Rodrigues, Jessey Soares en Danny Versluis waren wegens blessures niet inzetbaar, terwijl enkele andere spelers een veld verderop met het tweede elftal speelden.

ASWH begon sterk tegen Papendrecht en opende al binnen tien minuten de score. Een goede uittrap van Jacob van den Belt werd door Papendrecht-aanvoerder John den Dunnen verkeerd beoordeeld. De routinier schampte de bal met het hoofd, waardoor doelman Martijn Baan zijn doel diende te verlaten. Henk Roeland profiteerde optimaal, door de bal te onderscheppen voor de doelman er was, die langs hem te tikken en in het lege doel te schieten.

Na de 1-0 leverde Papendrecht middels Godwin Falix een waarschuwing af. Hij schoot van buiten de zestien in de handen van Van den Belt. De bezoekers waren niet gekomen om zomaar voor de lol een balletje te trappen en boden de nodige tegenstand. Het werd zelfs 1-1. Na een uittrap van Van den Belt wist voormalig ASWH'er Robert-Jan de Vos de bal te onderscheppen en via een medespeler werd Godwin Falix in stelling gebracht. De spits ging om Van den Belt heen en legde breed op de aanstormende Geert Bakker, die de gelijkmaker kon inschieten.

ASWH herpakte zich echter snel en greep het initiatief. Het overrompelde de bezoekers vanaf dat moment behoorlijk. Giovanni Klaverweide onderschepte een bal, passeerde Den Dunnen en schoot net naast. Eerder al had hij enkele kansjes tegen zijn oude ploeg. Na iets meer dan twintig minuten spelen nam Ivar Eltenberg een ingooi snel op Henk Roeland, die richting de linker hoekvlag trok. Hij haalde de bal er terug uit op Eltenberg, die inspeelde op Bryan Brard. Met een mooie voetbeweging stuurde Brard vervolgens de weer bijgesloten Henk Roeland richting de keeper. De Dordtenaar passeerde doelman Baan en schoof de bal uit een lastige hoek beheerst in de goal: 2-1. Even later waren de rollen omgekeerd en kreeg Brard op aangeven van Roeland een ideale scoringskans, maar de jonge Ambachter stuitte tot twee keer toe op doelman Baan.

De koek was echter nog lang niet op bij ASWH, waar aanvoerder Leon van Dalen met een lichte blessure was gewisseld. De bedrijvige Klaverweide pakte op links een bal af, speelde terug op Sander Barragan en die stuurde ineens Ivar Eltenberg weg. De linksback van ASWH leverde een loepzuivere voorzet af, die door Silvino Soares bij de eerste paal perfect werd ingekopt. Kort na deze 3-1 mocht ASWH weer juichen. Damiën Vereecken zette na een afgeslagen vrije trap goed voor vanaf rechts, waar de bal bij Giovanni Klaverweide eindigde. Die had, links in het strafschopgebied, een fraaie krul in de verre hoek in gedachten. Via een tegenstander eindigde de bal echter in de korte hoek, maar uiteraard telde deze goal ook en zo was het 4-1. Invaller Brian Leons kreeg kort voor rust zelfs nog een kans op de vijfde goal, maar schoot in het zijnet.

Na rust, met Wessel de Jager voor Bryan Brard, kreeg ASWH snel een tegengoal te verwerken. Papendrecht zette een aanval op, waarbij Godwin Falix werd weggestuurd. Jacob van den Belt besloot uit te komen, maar was net iets te laat en werd omspeeld door de ex-spits van Capelle, die vervolgens hard en droog de 4-2 in de goal schoot. Sebastiaan Kolff schoot even later uit kansrijke positie een vrije trap, verkregen na een overtreding van Van den Belt op Robert-Jan de Vos, over de goal.

Daarna was het Papendrechtse gevaar eigenlijk geweken en kreeg ASWH, na een moeizamere fase, de controle weer wat terug. Er kwamen ook weer zat kansen op meer. Ivar Eltenberg raakte met een boogbal van grote afstand de lat, terwijl de ingevallen Jordey van Dam net niet hard genoeg inschoot na een snelle aanval, ingeleid door een "poort" van Silvino Soares tegen Sebastiaan Kolff. Martijn Baan tikte de inzet van Van Dam naast. Soares krulde zelf, na een fraaie kapbeweging, een bal net naast de goal en invaller Ramon Ouwehand stuitte op de uitkomende Baan na een goede diepe bal van achteruit.

In de slotfase, toen Papendrecht-trainer Richard Middelkoop zelf was ingevallen, werd een treffer van Silvino Soares nog afgekeurd. Na een slim wippertje van Ramon Ouwehand, weggestuurd door Damiën Vereecken, tikte Soares van dichtbij in, maar daarbij zou hij buitenspel gestaan hebben. Brian Leons zag nog een poging op de vuisten van Baan eindigen, terwijl Wessel de Jager tot twee keer toe pech had met een schot van de zijkant. Na een aantal schijnbewegingen trapte De Jager eerst op de lat en kort daarna in de handen van de keeper. Papendrechter Geert Bakker maakte dat al niet meer mee. De snelle buitenspeler kreeg de rode kaart na een fikse charge in de rug van Jordey van Dam.

Al met al dus weer een goed resultaat van ASWH en wederom zag het spel er grote delen van de wedstrijd goed uit. De voorbereiding zal vervolgd worden met een trainingskamp in Goes. Daar zal uiteraard worden getraind en op zaterdag worden gespeeld tegen JOS Watergraafsmeer, maar er zal ook ruimte zijn voor de teambuilding. Volgende week speelt ASWH dan bij Baronie de laatste oefenwedstrijd en daarna gaat er echt ergens om gevoetbald worden!

ASWH - Papendrecht 4-2 (4-1)
7. 1-0 Henk Roeland 16. 1-1 Geert Bakker 23. 2-1 Henk Roeland 32. 3-1 Silvino Soares 34. 4-1 Giovanni Klaverweide 48. 4-2 Godwin Falix

ASWH: Jacob van den Belt; Damiën Vereecken, Leon van Dalen (30. Brian Leons), Antoine Wellens, Ivar Eltenberg; Giovanni Klaverweide (61. Jordey van Dam), Sander Barragan, Stefan van Dam, Silvino Soares; Bryan Brard (46. Wessel de Jager) en Henk Roeland (72. Ramon Ouwehand)

Papendrecht: Martijn Baan; Giovanni Ada, Stian van Gameren, John den Dunnen, Murat Mazlum (14. Mo Azaïmi); Brian Vink (72. Richard Middelkoop), Sebastiaan Kolff, Kenneth Klaverweide; Geert Bakker, Godwin Falix en Robert-Jan de Vos

Zie ook:
Nederlaag met bijsmaak voor VV Papendrecht tegen ASWH (www.papendrecht.net)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.