ASWH wint oefenduel in Goes

17 augustus 2009

HENDRIK IDO AMBACHT - Op zaterdag 15 augustus 2009 speelde ASWH een oefenwedstrijd tegen JOS Watergraafsmeer, een Amsterdamse eersteklasser. Tegen de zondagamateurs was er vooral plek voor de jonkies in de selectie. Trainer Willem Leushuis liet Ronald Ermes in de goal starten, koos achterin voor Brian Berends en Stefan Lezer als backs en het voetballende centrale duo Stefan van Dam en Sander Barragan. Op het middenveld moesten Jordey van Dam en Wessel de Jager centraal beginnen en kwamen Brian Leons en Jessey Soares vanaf de flanken. Bryan Brard en Ramon Ouwehand, kamergenoten, vormden het spitsenduo.

Na een wedstrijd met veel drinkpauzes zette ASWH, inmiddels bekeken door de nodige fans die de reis vanuit Hendrik-Ido-Ambacht hadden gemaakt, uiteindelijk een ruime score neer. De Ambachters wonnen met 5-0 van de Amsterdammers, die nog wel fel aan de wedstrijd begonnen en de eerste kans kregen. Gaandeweg nam ASWH over. Na een waarschuwing via Bryan Brard, die op de lat kopte op aangeven van Brian Leons, nam ASWH na een minuut of twintig de leiding. Bryan Brard nam een bal goed aan op de borst, was sterk in het lijf aan lijf duel met de verdediger en stuurde Ramon Ouwehand weg. Die behield het overzicht en legde breed op de meegelopen Brian Leons, die beheerst de 1-0 maakte. Dit was ook de ruststand.

Na rust, met Damiën Vereecken voor Brian Berends in de ploeg, ging ASWH na een wat minder scherp begin uiteindelijk ruim over de Amsterdammers heen. Vereecken stond met een goede onderschepping en dito steekbal op Ramon Ouwehand aan de basis van de 2-0. Ouwehand nam goed mee, liep door en schoof de bal goed binnen. Tien minuten later kon Ouwehand opnieuw op avontuur, waarbij hij op snelheid enkele tegenstanders passeerde en knap de 3-0 maakte. In die fase ging het hard. Brian Leons had een strafschop moeten krijgen en maakte daarna een knappe goal met een gekruld schot, maar deze werd wegens buitenspel afgekeurd. Vervolgens trok Ramon Ouwehand er op rechts vandoor en gaf goed voor op Bryan Brard, die na een goede loopactie voor de goal verscheen en de 4-0 tegen de touwen tikte. Een mooie combinatie tussen de heren van kamer 134, die zij ongetwijfeld al hadden geoefend met Pro Evolution Soccer. Een minuut na de 4-0 kreeg Brian Leons, na een passje uit de lucht door Wessel de Jager, dan toch de tweede treffer die hij zocht. Hij wurmde zich door de verdediging en schoot goed in. In de slotfase kreeg Jessey Soares, na een prachtige lange bal van invaller Antoine Wellens, nog een prima kans op 6-0, maar deze liet hij helaas liggen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.