Gemeentelijk Verkeers- en Vervoerplan Hendrik-Ido-Ambacht ter inzage

18 augustus 2009

HENDRIK IDO AMBACHT - De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht werkt aan een bereikbare, leefbare en veilige leefomgeving. Het nieuwe Gemeentelijk Verkeers- en Vervoerplan (GVVP), dat vanaf deze week voor alle inwoners en organisaties in Ambacht ter inzage ligt, moet hier een steentje aan bijdragen.

In het GVVP geeft de gemeente haar visie op verkeer en vervoer in Ambacht voor de komende tien jaar. Toekomstige ontwikkelingen en grootschalige projecten, zoals de nieuwbouw in De Volgerlanden en de herstructurering van Oostendam, hebben invloed op de verkeersstromen en het gebruik van wegen. In het GVVP is hiermee rekening gehouden, zodat de bereikbaarheid, leefbaarheid en verkeersveiligheid ook in de toekomst kan worden gegarandeerd.

“De aansluiting op rijksweg A15 en A16, het parkeren bij uw woning en bij winkelcentra, de fiets- en wandelpaden, veilige oversteekplaatsen, het openbaar vervoer… We hebben er allemaal vrijwel dagelijks mee te maken. Wat is goed en wat kan of moet beter? U mag het zeggen! Lees het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoerplan en laat uw mening er over horen. Het gaat niet over een stapel papier, het gaat over bereikbaarheid, leefbaarheid en veiligheid van en voor onze inwoners!”, aldus wethouder Stoop, als portefeuillehouder verantwoordelijk voor verkeer en vervoer.

Ambities
Bereikbaarheid heeft te maken met de vraag hoe snel en gemakkelijk je je bestemming kunt bereiken binnen Ambacht. Zowel voor automobilisten, fietsers, voetgangers als reizigers in het openbaar vervoer. Leefbaarheid gaat over de vraag hoeveel parkeerplaatsen er beschikbaar zijn, waar ze liggen en welke last inwoners daarvan hebben. Ook gaat het over de vraag hoeveel geluidsoverlast het verkeer produceert en welke effecten het verkeer heeft op de luchtkwaliteit. Verkeersveiligheid gaat tenslotte over de vraag hoe groot de kans is op een (ernstig) verkeersongeval binnen de gemeente en welk gevoel de inwoners hierover hebben als verkeersdeelnemers.

In overleg
Het GVVP is opgesteld in overleg met de buurgemeenten, het Waterschap, Rijkswaterstaat, de hulpdiensten, Arriva en enkele belangenorganisaties van burgers in Ambacht. Ook is de raadscommissie enkele malen geraadpleegd.

Ter inzage
Het GVVP ligt vanaf maandag 17 augustus tot 1 oktober ter inzage in de publieksruimte van het gemeentehuis, Weteringsingel 1. Ook is het plan digitaal via de gemeentelijke website, www.h-i-ambacht.nl, te raadplegen.

 
Inloopbijeenkomst
Op woensdag 16 september staat, eveneens in het gemeentehuis, een inloopbijeenkomst gepland over het GVVP. Inwoners en organisaties kunnen dan van 17.00 tot 19.00 uur met hun vragen en opmerkingen bij onze medewerkers terecht. Ook de pers is dan van harte welkom.

Na de inzage..
Alle reacties worden verzameld en, voor zover mogelijk en wenselijk, in het definitieve plan verwerkt. Naar verwachting zullen het college en de raad nog dit jaar een besluit nemen over het plan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.